SPKC nāk klajā ar jaunākajiem valstu Covid-19 saslimstības rādītājiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasažieru terminālis starptautiskajā lidostā "Rīga". Ilustratīvs attēls.
Pasažieru terminālis starptautiskajā lidostā "Rīga". Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) nācis klajā ar jaunākajiem valstu Covid-19 saslimstības rādītājiem.

Patlaban pašizolācijas slieksnis ir pielāgots Latvijas aktuālajam divu nedēļu kumulatīvajam saslimstības ar Covid-19 rādītājam uz 100 000 iedzīvotāju, kas patlaban ir 121,8 gadījumi.

Ļoti augsts saslimstības rādītājs ir tādās valstīs, kā Andorā, Beļģijā, Čehijā, Luksemburgā, Slovēnijā, Šveicē, Vatikānā, Nīderlandē un Lihtenšteinā.

Savukārt augsts saslimstības rādītājs ir tādās valstīs, kā Francijā, Horvātijā, Spānijā, Slovākijā, Sanmarīno, Polijā, Lielbritānijā, Austrijā, Itālijā, Portugālē, Maltā, Rumānijā, Bulgārijā, Ungārijā, Monako, Īrijā, Islandē, Lietuvā, Kiprā, Vācijā, Zviedrijā, Dānijā.

Tikmēr zems saslimstības rādītājs ir tādās valstīs, kā Latvijā, Grieķijā, Somijā, Igaunijā un Norvēģijā.

Attiecībā uz valstīm, kas ir ārpus Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) vai Apvienotās Karalistes, pašizolācija nav jāievēro, ceļojot no Urugvajas, Japānas, Dienvidkorejas, Ruandas, Austrālijas, Jaunzēlandes, Taizemes un Singapūras. Šīs valstis ir to vidū, no kurām ir atļauts šķērsot ES ārējo robežu.Atgriežoties visām valstīm, kurās ir augsts Covid-19 saslimstības rādītājs, obligāta prasība ir 10 pašizolācijas ievērošana.

Pilnus valstu datus meklē šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu