"Mēs ar Mihaelu kopā skatāmies TV." Tods stāsta par Šūmahera stāvokli un dēla iespējām F-1

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Žans Tods un Mihaels Šūmahers
Žans Tods un Mihaels Šūmahers Foto: AP/ Scanpix

Bijušais Mihaela Šūmahera kolēģis "Ferrari" rindās un tagadējais Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods sarunā ar "De Telegraaf" komentējis leģendārā pilota veselības stāvokli un viņa atvases nākotni F-1.

Tods, kurš ir ne tikai Šūmahera bijušais boss, bet arī ļoti tuvs draugs, ir viens no retajiem, kuram ir iespēja satikt leģendāro pilotu pēc traģiskā slēpošanas negadījuma 2013. gadā.

FIA boss jau iepriekš ir izteicies, ka kopā ar Šūmaheru vecāko noskatījies F-1 sacīksti. Tagad bijušais Ferrari komandas taktiķis atklājis, ka turpina iespēju tikties ar veco draugu.

"Mēs ar Mihaelu kopā skatāmies TV. Es viņu regulāri apciemoju," sacīja Tods, kuram arī tika vaicāts, vai Mihaels ir spējīgs sekot līdzi sava 21 gadu vecā dēla sekmēm un, iespējams, drīzajai debijai pirmajā formulā. "Par šo es nerunāšu, jo tas ir privāts jautājums."

Motoru sporta veterāns arī tika aicināts atklāt savas domas par jau pieminēto Miku Šūmaheru.

"Miks ir jauns un talantīgs pilots. Viņam ir skaļš uzvārds, bet būs vajadzīgs laiks. Vēl ir par agru spriest, vai viņam ir sava tēva, Maksa Verstapena vai Luisa Hamiltona talants. Mēs to vēl nezinām," sacīja Tods.

Līdzīgās domās par jauno pilotu ir arī cita F-1 leģenda Bērnijs Eklstons: "Cik es zinu, viņš ir ļoti jauks zēns, kurš rāda lielisku sniegumu. Viņš nākamsezon būs F-1, bet negaidiet pārāk daudz - viņa tēva stāsts nav atkārtojams."

Ārzemju mediji paredz, ka Miks Šūmahers, kurš šobrīd ir F-2 sezonas kopvērtējuma līderis, savu debiju augstākajā līmenī varētu piedzīvot jau nākamajā sezonā. Visticamāk, Miks būs daļa no "HAAS", kura pavisam nesen paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar abiem šī brīža pilotiem - Kevinu Magnusenu un Romānu Grožānu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu