Ministrs: Nav pierādījumu par citiem uzbrucējiem Vīnes teroraktā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Pašreiz nekas neliecina, ka Vīnē aizvadītajā naktī notikušo uzbrukumu būtu īstenojuši vairāki cilvēki, otrdien paziņoja Austrijas iekšlietu ministrs Karls Nehammers.

Tomēr ministrs uzsvēra, ka drošības spēki paliks kaujas gatavībā, kamēr izmeklētāji nepaziņos, ka ir pilnīgi droši, ka uzbrucējs, ko policija nošāva, rīkojies viens.

20 gadus vecais aizdomās turamais, kuram bija Austrijas un Ziemeļmaķedonijas pilsonības, tika nošauts deviņas minūtes pēc tam, kad bija sācis šaut uz cilvēkiem Vīnes centrā. Viņš nogalināja četrus cilvēkus un 22 ievainoja, pavēstīja Nehammers.

Pārbaudot aizdomās turamā sociālos kontaktus un iespējamos līdzzinātājus, policija veikusi kratīšanu 18 adresēs Vīnē un Lejasaustrijā un aizturējusi 14 cilvēkus.

Nehammers iepriekš atklāja, ka nogalinātais uzbrucējs bijis radikālā islāmistu grupējuma "Islāma valsts" atbalstītājs.

Viņam pagājušā gada aprīlī piespriests viena gada desmit mēnešu cietumsods, jo viņš mēģinājis doties uz Sīriju, lai pievienotos grupējumam "Islāma valsts". Tomēr decembrī viņš atbrīvots no ieslodzījuma pirms termiņa.

Nehammers atzina, ka jaunajam vīrietim izdevies apmuļķot programmu, kuras mērķis ir panākt atteikšanos no radikāliem uzskatiem.

"Uzbrucējam izdevās apmuļķot tieslietu sistēmas deradikalizācijas programmu un panākt priekšlaicīgu atbrīvošanu," sacīja ministrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu