Jaunups Mičerevska pārmetumus vērtē kā ļoti negodprātīgus un kolēģus apmelojošus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Jaunups
Edgars Jaunups Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijas "Latvijas attīstībai" (LA) valdes loceklis Edgars Jaunups līdzšinējā partijas biedra, Rīgas domes deputāta Māra Mičerevska pausto, izstājoties no partijas, vērtē kā ļoti negodprātīgus un kolēģus apmelojošus izteikumus, aģentūrai LETA pauda Jaunups.

Mičerevskis, paziņojot par izstāšanos no "Latvijas attīstībai", norādīja, ka partijas vadības rīcība Covid-19 krīzes laikā liecina, ka politiskās spēles un biznesa intereses stāv pāri cilvēku dzīvībām, ka pamatā tiek domāts par privāto interešu bīdīšanu un ka godīgie partijas biedri jau gadiem ilgi tiek "vazāti aiz deguna", un ka partija ir tikai izkārtne uzņēmumam.

Jaunups, taujāts, vai viņš varētu būt tas cilvēks, kura interesēs, kā apgalvo Mičervskis, tiek ietirgota ietekme, atbildēja, ka nevar to komentēt. LA valdes loceklis akcentēja, ka nav nekāda pamatojuma šādam apgalvojumam.

Jaunups pieļāva, ka Mičerevskis saistībā ar savu paziņojumu "kā mediju cilvēks" alkst uzmanības. Politiķis norādīja, ka līdz šim Mičerevskis, lai gan iepriekš bijis arī partijas valdē, nav aicinājis izvērtēt kāda ministra, arī veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) veiksmīgo vai neveiksmīgo darbību.

Līdz ar to Rīgas domes deputāta paziņojumu Jaunups vērtējot kā pašmērķīgu uzmanības pievēršanu sev, bet par citiem motīviem politiķim esot grūti spiest.

LA valdes loceklis norādīja, ka šī situācija nav trakākais, kas Latvijas politikā ir noticis. Viņš pauda, ka šis ir gadījums, kad cilvēkam ir grūtības strādāt komandā un viņš nolemj strādāt individuāli. Jaunups norādīja, ka līdzīgs gadījums esot bijis arī Rīgas domes iepriekšējā sasaukumā, kad LA frakciju atstāja viens deputāts.

Jaunups vērtēja, ka Mičerevskis partiju atstājis bijušajiem kolēģiem ļoti aizvainojošā veidā, taču par to, ka viņa paustie apgalvojumi esot nepatiesi, varot pārliecināties, aptaujājot bijušos un esošos valdes locekļus un deputāts.

LA valdes loceklis nesagaida, ka no partijas izstāsies vēl kāds cilvēks.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāts Mičerevskis nolēmis izstāties no LA, jo viņam neesot pieņemama partijas līderu aizkulišu tirgošanās, aizstāvot "neveiksmīgi strādājošu ministri" - Viņķeli.

Mičerevskis sociālajos tīklos publicējis savu video uzrunu, kurā skaidro šī soļa iemeslus. Viņš izteicies, ka, stājoties partijā, neesot lolojis ilūzijas par to, ka politika ir godīga, taču neesot gaidījis, ka "būs tik liela savu interešu lobēšana un stādīšana augstāk pa valsts un tautas interesēm".

"Šodien redzot, ka krīzes laikā LA valdes locekļi un ietekmīgākie cilvēki nāk klajā ar viena cilvēka rakstītu paziņojumu, lai aizstāvētu neveiksmīgi strādājošu ministri, pretī ietirgojot papildus ietekmi šim vienam cilvēkam, esmu pieņēmis lēmumu, ka nevaru vairs būt šādas organizācijas biedrs," paziņojis Mičerevskis.

Viņam neesot pieņemams, ka Covid-19 krīzes laikā politiskās spēles un biznesa intereses "ir pāri cilvēku dzīvībām". Viņaprāt, LA ir godīgi un dedzīgi cilvēki, kuri tiekot izmantoti kā izkārtne partijas interešu lobēšanai.

Mičerevskis norādīja, ka, izstājoties no partijas, viņš turpinās strādāt kā Rīgas domes deputāts un arī turpmāk atbalstīs Rīgas mēru Mārtiņu Staķi (APP), kuram politiķis uzticoties.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu