Bāru tīkls "Ezītis miglā" ārkārtējās situācijas laikā mainīs konceptu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kafejnīcas "Ezītis miglā" (SIA Ezītis miglā") izkārtne - biznesa vide Āgenskalnā.
Kafejnīcas "Ezītis miglā" (SIA Ezītis miglā") izkārtne - biznesa vide Āgenskalnā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Bāru tīkla "Ezītis miglā" ārkārtējās situācijas laikā mainīs konceptu un koncentrēsies uz ēdienu un dzērienu tirdzniecību līdzņemšanai, aģentūrai LETA pauda tīkla pārstāvis Ronalds Undzēns.

Viņš norādīja, ka no saslimstības mazināšanas viedokļa, kas ir prioritāte, visdrīzāk valdības lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu no 9.novembra ir pareizais risinājums. Tomēr, atsaucoties uz pētījumiem, Undzēns norādīja, ka ēdināšanas vietas gluži nav tās, kur cilvēki ar Covid-19 inficējas daudz.

"Saslimstība daudz lielākā apmērā notiek mājās, darba vietās un mācību iestādēs, tāpēc mūsu nozarei uzliktie ierobežojumi vērtējami kā ļoti bargi, iespējams, pat krietni pārspīlēti, jo, piemēram, nav atstāta iespēja klientiem sēdēt ārā terasēs," pauda bāru tīkla "Ezītis miglā" pārstāvis.

Tāpat Undzēns pavēstīja, ka tiek gaidīta valdības otrdienas sēde un pēc tās sekojošie paziņojumi, cerot, ka tiks sniegts jūtams atbalsts gan darbiniekiem, kas nonāks dīkstāvē, gan uzņēmumiem, kuriem daļa izmaksu nesamazinās, turklāt daļai nozares uzņēmumu šis periods varētu būt smags un pat nāvējošs.

Līdz ar ārkārtējo situāciju, "Ezītis miglā" turpinās sadarbību ar ēdienu piegādes servisiem "Wolt" un "Bolt". Undzēns vērsa uzmanību, ka drīzumā bāru tīkls plāno Rīgā izveidot savu piegāžu servisu, kurā par kurjeriem varētu strādāt daļa dīkstāvē nonākušo darbinieku.

"Pārorientēšanās uz piegādēm mums nebūs sarežģīta, jo jau patlaban lielākā vai mazākā mērā mūsu bāri ar to nodarbojas. Bažas rada tas, vai apgrozījums būs pietiekams rentablas darbības turpināšanai. Ja nebūs, tad, iespējams, atsevišķi "Ezītis miglā" bāri līdz ārkārtējās situācijas beigām uz laiku varētu darbību apturēt," pauda Undzēns, uzsverot, ka par tāda lēmuma pieņemšanu varēs spriest pēc vienas līdz divām nedēļām.

Runājot par to, kā bāru tīklam klājās iepriekšējās ārkārtējās situācijas laikā, "Ezītis miglā" pārstāvis atzina, ka tas bija smags laiks ne tikai bāru tīklam, bet visai nozarei. Daļēji no grūtībām izdevās atgūties vasarā, kad ierobežojumi bija mīkstināti, bet tomēr saglabājās, piemēram, apmeklētāju skaita un darbības laika ierobežojumi.

"Lielāks vai mazāks apgrozījuma kritums, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir vairumam bāru. Tāpēc, tāpat kā daudzi citi, mēs ļoti gaidām pandēmijas beigas, lai varētu atsākties normāla darbība un dzīve kopumā," sacīja Undzēns.

Jau vēstījām, ka uz ārkārtas situācijas laiku Latvijā tiks aizliegti pakalpojumi, kas saistīti ar izklaidi un labsajūtu. Valdības piektdien pieņemtais lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu paredz, ka uz četrām nedēļām Latvijā būs aizliegta izklaides pakalpojumu sniegšana bāros, naktsklubos, diskotēkās, akvaparkos, pirtīs, SPA, slidotavās, spēļu zālēs, bērnu viesību organizēšanas vietās, izklaides un atrakciju centros, batutu parkos, bērnu rotaļu istabās, bērnu pieskatīšanas istabās. Minētais aizliegums neattieksies uz atpūtu dabas takās.

Sabiedriskās ēdināšanas vietās būs atļauts izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai. Ierobežojumi sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem un tirdzniecības vietām netiks attiecināti uz lidostu "Rīga", kā arī uz sabiedriskās ēdināšanas vietām pirmsskolas un pamatskolas izglītības iestādēs un darbavietās, ja tās nav publiski pieejamas un ir nodrošināts, ka personu grupu plūsmas, kurām nav ikdienas saskares, fiziski nepārklājas.

Šajās vietās strādājošiem sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem sabiedriskās ēdināšanas vietā jānodrošina mutes un deguna aizsegu lietošana gan apmeklētājiem, gan darbiniekiem, divu metru attālums starp galdiņiem, ja starp tiem nav izveidota norobežojoša siena, pie viena galdiņa neatrodas vairāk par diviem cilvēkiem, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi, apmeklētāji atrodas tikai sēdvietās, galda piederumus, trauku komplektus un salvetes katram apmeklētājam izsniedz individuāli, pēc katras ēdienreizes galdiņus dezinficē, apmeklētājiem redzamās vietās ir izvietota skaidri salasāma publiski pieejama informācija, tai skaitā svešvalodā, par maksimāli pieļaujamo personu skaitu, kas vienlaikus var atrasties pakalpojuma sniegšanas vietā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu