Pirmajā dienā pārdots rekorddaudz Obamas grāmatas eksemplāru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmajās 24 stundās pēc nonākšanas grāmatnīcu plauktos ASV un Kanādā pārdoti teju 890 000 bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas jaunās grāmatas "A Promised Land" ("Apsolītā zeme") eksemplāru, nodrošinot tai labas izredzes kļūt par vispārdotāko ASV prezidenta memuāru grāmatu jaunākajā vēsturē.

Pirmās dienas pārdošanos datos, kas ir rekords izdevniecībai "Penguin Random House", iekļauti arī dati par iepriekš pasūtītajām grāmatām, e-grāmatām un audio gāmatām.

Vienīgā kāda Baltā nama iemītnieka grāmata, kas pārdošanas tempu ziņā iznākšanas sākumposmā līdzinās eksprezidenta memuāru panākumiem, ir bijušās pirmās lēdijas Mišelas Obamas grāmata "Becoming" ("Izaugt"), kas pirmajā dienā pēc iznākšanas 2018.gadā tika pārdota 725 000 eksemplāru, bet šobrīd visā pasaulē pārdoto eksemplāru skaits pārsniedzis desmit miljonus.

Salīdzinot, pirmajā dienā pēc iznākšanas Ziemeļamerikā tika pārdoti 400 000 eksprezidenta Bila Klintona grāmatas "My Life" ("Mana dzīve") eksemplāru un 220 000 eksprezidenta Džordža Buša grāmatas "Decision Points" ("Izšķiršanās brīži") eksemplāru.

Visstraujāk pārdotā grāmata pēdējā laikā bijusi Dž.K.Roulingas Harija Potera sāgas septītā un noslēdzošā grāmata "Harry Potter and the Deathly Hallows" "Harijs Poters un Nāves dāvesti"). Tā iznāca 2007.gadā, un pirmo 24 stundu laikā tika pārdoti vairāk nekā astoņi miljoni tās eksemplāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu