Sūdzības par attālinātajām mācībām un sejas masku nevalkāšanu. Par kādiem pārkāpumiem Rīgas izglītības iestādēs ziņo cilvēki? (1)

Tukša mācību klase. Ilustratīvs attēls. Foto: BlurryMe/Shutterstock.com
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

No 2. novembra Rīgā pieejams tālrunis un e-pasts anonīmiem ziņojumiem par Covid-19 situāciju galvaspilsētas izglītības iestādēs. Lai noskaidrotu, kā pagaidām ir veicies ar šo jaunieviesumu, portāls "Apollo" sazinājās ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu (RD IKSD).

Izveide

Zvanot uz RD IKSD klientu apkalpošanas tālruni 67026816 vai rakstot uz e-pastu covidiksd@riga.lv, iedzīvotāji var atstāt anonīmu ziņojumu par epidemioloģisko prasību neievērošanu saistībā ar Covid-19 izplatību Rīgas izglītības iestādēs.

Anonīmu ziņojumu vecāki, pedagogi vai tehniskais personāls var atstāt jebkurā diennakts laikā, ja izglītības iestādē ir nācies novērot noteikto prasību neievērošanu.

Saņemto informāciju departaments apkopo, izvērtē un rīkojas savas kompetences ietvaros, nepieciešamības gadījumos papildus vēl sazinoties ar Slimības profilakses kontroles centru (SPKC).

Atbildes uz šiem ziņojumiem netiks sniegtas, jo departaments tās pieņems zināšanai, lai atbilstoši situācijām arī rīkotos, liecina RD IKSD Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītājas Indras Vildes apkopotā informācija.

Pašreizējā statistika

"Lai kopīgiem spēkiem pārtrauktu slimības izplatības ķēdi mums visiem, tostarp izglītības iestādēm ir stingri jāievēro epidemiologu rekomendācijas un Ministru Kabineta noteikumi," portālam "Apollo" atklāja Vilde.

Viņa sacīja, ka šie ir papildus kanāli, kas palīdz būt "modriem un novērst pārkāpumus epidemioloģisko noteikumu ievērošanā".

"Kopš darbu sākuši šie anonīmo ziņojumu kanāli, neesam saņēmuši daudz ziņojumus, kopskaitā tie ir 11," atklāja Vilde.

Gadījumā, ja tiek saņemts šāds ziņojums par epidemioloģiskās drošības pārkāpumiem, informācija tiek nosūtīta izglītības iestādēm, lai novērstu šos konstatētos pārkāpumus.

Kā atklāja Vilde, ir arī saņemti ziņojumi par citu dibinātāju, ne tikai Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm. Līdz ar to reakcijai jāseko no attiecīgo iestāžu dibinātāja.

Par ko ziņo visbiežāk? 

"Ir izskanējuši viedokļi par attālināto mācību procesu, par to vai tam jābūt, vai tomēr labāks ir klātienes mācību process," sacīja RD IKSD pārstāve.

Tāpat esot bijušas sūdzības par tehnikumu (tie nav pašvaldības pārraudzībā), kuros ir pārāk mazas auditorijas klātienes mācību procesa organizēšanai.

Vilde atklāja, ka "ir ziņojumi par to, ka vecāki nenēsā sejas aizsargmaskas, nākot uz bērnudārzu pakaļ bērniem".

Līdz šim nav saņemti ziņojumi par īpatnējiem gadījumiem.

Anonīmo ziņojumu kanāli ir Rīgā ir pieejami jau vairāk nekā divas nedēļas, taču ziņojumu skaits sarūk.

"Ziņojumu skaits nepieaug, drīzāk iet mazumā. Šonedēļ esam saņēmuši vienu ziņojumu," norādīja Vilde.

Tāpat RD IKSD pārstāve atklāja, ka pagaidām neesot saņemts neviens ziņojums par cilvēkiem, kuri atkārtoti pārkāpuši epidemioloģiskās drošības pasākumus.

"Balstoties uz šiem ziņojumiem, nav neviena iestāde vai darbinieks sodīts. Šie ziņojumi ir signāli iestādei, ka kaut kas netiek ievērots epidemioloģiskās situācijas gadījumos," pastāstīja Vilde.

Covid-19 situācija Rīgas izglītības iestādēs

Līdz šim pēdējā publiski pieejamā informācija 16. novembrī liecina, ka kopumā inficēšanās ar Covid-19 konstatēta 67 Rīgas izglītības iestādēs.

Kā liecina RD IKSD apkopotā informācija, Covid-19 skāris 32 skolas un 34 pirmsskolas izglītības iestādes.

No tām vienai, Rīgas Strazdumuižas vidusskolai, attīstības centrā visai izglītības iestādei noteikta karantīna un mācības notiek attālināti, īstenojot C mācību modeli. Līdz šim pēdējā publiskotā statistika liecina, ka inficējušies 23 skolēni, 30 pedagogi un 16 tehniskie darbinieki.

Vilde iepriekš aģentūrai LETA sacīja, ka no šīs nedēļas darbu atsāka Rīgas 8. pirmsskolas izglītības iestāde, kurai bija noteikta visas iestādes karantīna. Tāpat darbu atsāka arī Rīgas 80. pirmsskolas izglītības iestāde, kurai arī bija noteikta karantīna visai iestādei.

Šonedēļ karantīna kādai klašu grupai vai pirmsskolas grupai vai kontaktpersonām beigsies kopumā sešās skolās un divās pirmskolās.

Pēdējā publiskotā informācija liecina, ka 13 Rīgas pašvaldības skolās noteikts attālinātu vai daļēji attālinātu mācību modelis 5.- 6. klašu skolēniem.

Video: Vecāki sašutuši par Natālijas Draudziņas vidusskolas peldēšanas treneres izteikumiem par Covid-19

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu