Covid-19 pandēmijas ierobežošanai ir būtiska sabiedrības uzvedības maiņa ilgtermiņā, norāda premjers

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Covid-19 pandēmijas ierobežošanai ir būtiska sabiedrības uzvedības maiņa ilgtermiņā, attālinātajā Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāju sanāksmē jeb eiropadomē atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjera birojā aģentūru LETA informēja, ka ES dalībvalstu vadītāji lēma par Covid-19 pandēmijas izplatības ierobežošanu, kopīgu ES pieeju plašākai testēšanas nodrošināšanai, vienojoties, ka nepieciešams strādāt pie savstarpējas testu un to rezultātu atzīšanas ES.

Kariņš diskusijā kolēģiem uzsvēra, ka viens no būtiskiem nosacījumiem Covid-19 pandēmijas ierobežošanai ir sabiedrības uzvedības maiņa ilgtermiņā, pieņemot kā normu fiziskas distances ievērošanu, regulāru roku mazgāšanu un dezinficēšanu, un sejas masku lietošanu, kur tas nepieciešams.

ES līderi, apspriežot pēdējos vakcīnu klīnisko pētījumu rezultātus, atzina, ka tie ir iedrošinoši un dalībvalstīm jābūt gatavām operatīvi nodrošināt vakcīnu pieejamību iedzīvotājiem, kad tās kļūs pieejamas.

Papildu ES dalībvalstu valstu un valdību vadītāji apsprieda kopīgu ES pieeju ierobežojumu atcelšanai, uzsverot, ka to atcelšanā jābūt piesardzīgiem, ierobežojumi jāatceļ pakāpeniski, lai neizraisītu jaunus vīrusa izplatības uzliesmojumus.

Eiropadomē arī tika uzklausīts Vācijas kancleres Angelas Merkeles, ES prezidējošās valsts valdības vadītājas, ziņojums par situāciju saistībā ar ES daudzgadu budžeta projekta apstiprināšanu. ES valstu un valdību vadītāji vienojās, ka jāturpina diskusijas, lai panāktu par to vienošanos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu