Politoloģe: Sevis pasniegšanai Latvija mēdz izmantot tēlu, kas neatbilst patiesībai (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijai ir svarīgi apzināties sava tēla kodolu un attīstīt to, jo tas ietekmē atpazīstamību pasaulē, diskusijā, kas bija veltīta žurnāla "Latvijas intereses Eiropas Savienībā" jaunākajam numuram, sacīja žurnāla redaktore un Latvijas universitātes profesore Žaneta Ozoliņa.

Ozoliņa uzskata, ka Latvijai ir jāapzinās savas stiprās puses un jāizveido vienots tēls, lai ar to izietu pasaulē. "Ja mēs nezinām, kas ir mūsu Latvijas tēla kodols, tad ir ļoti grūti to pasniegt ārpus Latvijas," teica profesore.

Ekspertes skatījumā, pašlaik Latvija mēdz izmantot tēlus, kas neatbilst patiesībai. "Mēs nevaram reklamēt sevi kā inovatīvu valsti, ja visos indeksos mēs tādi neesam. Nepietiek vien ar ticību, ka mēs tādi esam," teica profesore.

Arī Lietuvas vēstniecības Latvijā konsuls Donāts Vainalavičs piekrita, ka tēla veidošana ir ļoti svarīga valsts darbības sastāvdaļa. "Valsts tēlu veido vairākas detaļas, tā ir sava veida puzle" sacīja Vainalavičs.

Viņš sacīja, ka Lietuva ārējā tēla uzlabošanā izmanto vēstniecības, un tās aktīvi izmanto sociālo tīklu priekšrocības kā "twitter", vai piemēram "facebook", atšķirība no tā, kādu auditoriju vēlas uzrunāt. "Mēs aktīvi strādājam ar diasporu, jo vēlamies panākt, ka katrs lietuvietis ārpus Lietuvas apzinās savu lomu Lietuvas tēla veidošanā, proti, ideālā variantā katram diasporas dalībniekam būtu jājūtas sava veida Lietuvas tēla diplomātam, un jāapzinās, ka viņš palīdz valstij veidot ārējo tēlu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu