Vairāk nekā 20 000 pirmklasnieku novembrī saņems bezmaksas medu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Vietējie biškopji pievienojušies Eiropas mēroga akcijai, kuras laikā bērni un jaunieši tiek izglītoti par biškopību - vairāk nekā 20 000 Latvijas skolu pirmklasnieku šomēnes saņems bezmaksas medu, vēstī "TV3 Ziņas".

"Eiropas medus brokastis" ir akcija, kurā Latvijas biškopji piedalās jau septīto reizi. Citus gadus bitenieki bērnus par medus labajām īpašībām izglītoja, apmeklējot skolas un vadot dažādas lekcijas. Šogad ierobežojumu dēļ pieeja mainīta.

"Ņemot vērā, ka šogad Covid-19 dēļ ir īpaša situācija, lai šī akcija neiet zudumā, jo mēs uz skolām aizbraukt nevaram, nolēmām visām pirmajām klasēm Latvijas skolās nosūtīt medus paraudziņus un informatīvus magnētiņus par medu," informē Latvijas Biškopības biedrības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Bitenieki sarūpējuši trīs medus šķirnes – gaišo rapšu, meža ziedu un dažādu ziedu medu. Paciņas nonāks aptuveni 600 Latvijas skolās, sasniedzot vairāk nekā 20 000 bērnu. Uz mazākajām skolām biškopji sūtījumus nogādā paši, bet citos gadījumos mēģina paciņas nodot ar pašvaldību vai vecāku starpniecību.

Piektdien biškopis Jānis Vainovskis medus kastes nogādāja galvaspilsētā.

"Šobrīd uz Rīgas Izglītības pārvaldi aizceļo dāvaniņas 96 Rīgas skolām. Un kopā ir 6104 pirmklasnieki," stāsta Latvijas Biškopības biedrības projekta koordinatore Iveta Vilcāne.

Medus piegāde Latvijas skolu pirmklasniekiem notiks visu novembri.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu