Rīgas "Dinamo" vārtsargs Makintairs: Vienkārši ir jāturpina strādāt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zeins Makintairs
Zeins Makintairs Foto: dinamoriga.lv

Rīgas "Dinamo" komandas ASV vārtsargs Zeins Makintairs pirmdien aizvadīja savu pirmo pilno spēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā. Viņš karjerā pirmo reizi ir situācijā, kad komanda piedzīvo tik daudz zaudējumus.

Rīgas "Dinamo" pirmdien izbraukumā ar rezultātu 1:4 piekāpās Latvijas izlases uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai vienībai Maskavas apgabala "Vitjaz".

28 gadus vecais Makintairs aizvadīja pirmo pilno KHL spēli, atvairot 15 no 18 pretinieku metieniem.

"Pirmā pilnā KHL spēle. Protams, bija labāki un ne tik labi momenti. Otrajā periodā būtu bijis labi, ja pāris epizodēs būtu nospēlējis sekmīgāk, vairāk palīdzot savai komandai. Jāsaka godīgi, pret mums spēlēja jaudīga un meistarīga komanda," kluba mājaslapā citēts hokejists.

Makintairs pirmo sezonu spēlē Eiropā, nevis Ziemeļamerikā. Viņam ir vairāk nekā 200 spēļu pieredze Amerikas Hokeja līgā (AHL), kā arī astoņās spēlēs viņš izgājis laukumā Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Kādas ir atšķirības starp AHL un KHL? Pirmais, kas nāk prātā - šeit ir elites spēlētāji. Šeit spēlētājs var gan spēcīgi mest ripu no zilās līnijas, gan tas pats spēlētājs var prast apspēlēt vairākus pretiniekus. Salīdzinot ar Ziemeļameriku, šeit, protams, ir vairāk izspēles. Piespēļu kvalitāte, ripas uzņemšana, īpaši spēcīgāko klubu vidū, ir ļoti, ļoti augsta."

Rīgas "Dinamo" šosezon 29 spēlēs izcīnījusi tikai četras uzvaras - divas pamatlaikā, pa vienai papildlaikā un "bullīšos".

"Žēl, ka mums pagaidām nesekmējas. Kaut kur pietrūkst vienkāršas veiksmes. Karjerā līdz šim nebiju bijis šādā situācijā. Vienkārši ir jāturpina strādāt. Rīt ir jauna diena."

Rīgas "Dinamo" ar 12 punktiem ir pēdējā vietā Rietumu konferences turnīra tabulā un arī KHL kopvērtējumā. Rīdzinieki par trim punktiem atpaliek no pirmspēdējā vietā esošā Ķīnas kluba Pekinas "Kuņluņ Red Star".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu