Sieviete Omānā adoptējusi 480 kaķus un 12 suņus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mariama al-Baluši ar saviem mīluļiem.
Mariama al-Baluši ar saviem mīluļiem. Foto: AFP/SCANPIX

Omānas galvaspilsētā Maskatā kāda sieviete savās mājās ir atvērusi visīstāko dzīvnieku patversmi - sieviete devusi mājas teju 500 kaķiem un 12 suņiem, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Mariama al-Baluši savu "zoodārzu" ir nokomplektējusi gandrīz desmit gadu laikā.

"Es domāju, ka dzīvnieki, īpaši kaķi un suņi, ir lojālāki par cilvēkiem," atklājusi sieviete, atklājot, ka pati no agras bērnības ir bārene. Pateicoties viņai, no smagās dzīves uz ielas ir izglābts milzīgs skaits kaķu.

Šāda dzīvnieku skaita turēšana Mariamai mēnesī izmaksā aptuveni 6500 eiro - dzīvniekus jābaro un, ja nepieciešams, jānogādā pie veterinārārsta, kā arī jānodrošina kārtīgi apstākļi dzīvojamajā telpā. Mariama rūpējas arī par 17 neredzīgiem kaķiem.

Dzīvnieki pārsvarā tiek turēti būros, taču tos pa vienam izlaiž no nebrīves, lai tie varētu izskraidīties un izspēlēties.

"Viss sākās 2008. gadā, kad mans dēls nopirka persiešu šķirnes kaķēnu," stāstījusi 51 gadus vecā sieviete. "Tāpat kā daudzas mātes, arī es sākotnēji nepiekritu par viņu rūpēties, jo man man šķita, ka neizjūtu īpašas simpātijas pret dzīvniekiem. Mans dēls kaķim nepievērsa īpašu uzmanību un pārlieku neuztraucās par higiēnu."

Divus gadus vēlāk sieviete piekrita rūpēties par citu kaķi, un viņas attieksme ir mainījusies.

"Es pilnībā nodevos šim kaķēnam. Es par viņu rūpējos - baroju un mazgāju, mēs kopā pavadījām daudz laika," stāstījusi al-Baluši. Drīz Mariama izpelnījusies "kaķu dāmas" reputāciju, un paziņas, kas izvēlējušies pamest valsti, taču nevarēja līdzi paņemt savus mīluļus, sāka atstāt savus mājdzīvniekus uz viņas sliekšņa.

Sieviete stāstījusi, ka viņas kaimiņi nebija priecīgi par iespēju dzīvot blakus kaķu patversmei, un 2014. gadā al-Baluši nopirka māju, kurā varēja izmitināt vēl vairāk dzīvnieku.

Viņa saka, ka mājdzīvnieki palīdz viņai izvairīties no nomāktības.

"Man dzīvē bija tumšs periods, un viņi mani izglāba, palīdzēja glābt manu dzīvību," saka Mariama.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu