Zināms, kas noticis ar noslēpumaino monolītu ASV tuksneša nostūrī (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Spožo monolītu, kas tuksnesī Jūtas štatā noslēpumaini parādījās un pēc tam tikpat noslēpumaini pazuda, esot aizvākuši divi sportisti, lai parūpētos par dabas tīrību, vēsta aģentūra AP.

Novembra nogalē atrastais monolīts uz attālo tuksneša nostūri piesaistīja simtiem cilvēku. Taču viņi ne tikai apskatīja spožo objektu, bet arī izbraukāja augus un atstāja aiz sevis atkritumus. Tieši šis licis diviem vietējiem sportistiem lemt par monolīta aizvākšanu.

Silvans Kristensens un Endijs Luiss, kuri atpazīstamību ieguvuši, nodarbojoties ar ektrēmo sportu, sociālajos tīklos paziņojuši, ka ir daļa no grupas, kas tukšo nerūsējošā tērauda konstrukciju izgāza un aizveda.

Kristensens paziņojumā presei norādīja, ka daba nebija gatava šādam cilvēku pieplūdumam.

Viņš sacīja, ka grupa atbalsta mākslu un mākslinieku, bet izcirst akmeni, lai izslietu monolītu bijusi "ētiska kļūda", un vēl lielāku ļaunumu nodarījis "interneta sensacionālisms".

Grupas rīcība lika vilties daudziem cilvēkiem, kas mēroja lielo attālumu, lai apskatītu monolītu, bet tā vietā atrada trīsstūrveida caurumu zemē.

Taču objekta aizvākšana varētu nebūt likumpārkāpums. Apgabala šerifs trešdien, 2. decembrī, sacīja, ka to nevar izmeklēt kā zādzību, jo neviens nav pieteicies kā monolīta īpašnieks. Tā radītājs joprojām ir noslēpums.

Monolīts atradās uz štata zemes, un bija uzsliets bez atļaujas, tādēļ joprojām tiek izmeklēts, kā tas tur nonāca.

Līdzīgs objekts pagājušajā nedēļā parādījās arī Rumānijā. Arī tas dažas dienas vēlāk pazuda.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu