ES vēlas ar likumu noteikt darbinieku tiesības neatbildēt uz darba devēja zvaniem ārpus darba laika (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: fizkes/shutterstock.com

Eiropas Savienībā vēlas noteikt, ka darbiniekiem būs atļauts neatbildēt uz darba devēja zvaniem un īsziņām, kas sūtīti ārpus darba laika. Šo rezolūciju pieņēmusi Eiropas Parlamenta komiteja nodarbinātības jautājumos, liecina oficiālais Eiropas Parlamenta ziņojums.

Otrdien rezolūcija tika pieņemta ar 31 balsi par, bet pret balsoja seši deputāti. Vēl 18 atturējās.

Dokuments aicina Eiropas Komisiju iesniegt parlamentā direktīvas projektu par strādājošo tiesībām atslēgt sakaru ierīces ārpus darba laika. Šāds regulējums pašlaik nav atbilstoši noteikts Eiropas likumdošanā.

Rezolūcijā teikts, ka darba kultūra, kas atbalsta darbinieka pieejamību visu diennakti, līdzās darba devēja gaidām, ka darbinieks atbildēs uz zvaniem vai īsziņām jebkurā diennakts laikā, var negatīvi ietekmēt darba un privātās dzīves balansu, kā arī ietekmēt mentālo un fizisko veselības stāvokli, kā arī apmierinātību ar dzīvi.

Šis jautājums īpaši aktuāls kļuvis koronavīrusa pandēmijas apstākļos, kad arvien vairāk cilvēku strādā no mājām, un ļoti daudziem darba ņēmējiem ir uzskats, ka viņi nedrīkst neatbildēt uz darba devēja ziņām pat tad, ja viņu darba laiks ir beidzies.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu