Sarkandaugavā iebrukuša nama iemītnieki apgalvo, ka "cietumā būtu labāki dzīvošanas apstākļi" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pensionārs. Ilustratīvs attēls.
Pensionārs. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova / LETA

Kopš Sarkandaugavā iegruva ēka, kas jau sen bija jāremontē, tās iedzīvotāji dienas pavada neapskaužamos apstākļos. Jau divas nedēļas mājā nav gāzes padeves, un pensionāri nevar sev pagatavot siltu maltīti. Nama pārvaldnieks skaidro, ka problēmas risināšana vēl ir procesā, vēstī raidījumā "Degpunktā".

Vienā no Limbažu ielas namu pagrabā lūza nesošā sija un notika nogruvums. Eksperti toreiz atzina, ka kāpnes virs bojājumiem un pagrabs vairs nav izmantojami, bet par ilgstošu gāzes atslēgšanu gan neviens neko neteica. Pensionāriem tagad jāiztiek bez plīts.

Nama iemītniece Jefīmija ir pavisam saskumusi. Virtuvē gatavojusi ēst sirmā kundze nav kopš 16. novembra. "Nu jau cik ilgi neviens nav par mums padomājis. Paldies kaimiņienei, ka iedeva elektrisko tējkannu. Tā arī dzīvojam "uz sausajiem ēdieniem", ar atslēgtu gāzi. Kā cietumā sēžam, tad jau cietumā būtu labāk," raidījumam saka Jefīmija.

Mājas iedzīvotāji baidās, ka iestādes gaida viena uz otru un problēma pati no sevis neatrisināsies. Proti, notiek atbildības tā sauktā "futbolēšana".

"Tie, kas atslēdza gāzi, atbildēja, ka to nav darījuši. Kāds cits esot atslēdzis, bet, kas tie bija, beigu beigās saprast nevar," stāsta mājas iedzīvotāja Antoņina.

AS "Gaso" pārstāvji norāda, ka nevar pieslēgt gāzes padevi, jo tas šajā objektā traktēts kā bīstams pakalpojums. Viņiem nepieciešams apstiprinājums no Rīgas būvvaldes, kas gaida atzinumu no namu pārvaldniekiem.

"Rīgas namu pārvaldnieka" pārstāvis Krists Leiškalns: "Lai šo pakalpojumu atjaunotu, ir nepieciešams būvspeciālista tehniskais atzinums, kurā ir ieraksts par dabas gāzes padeves atjaunošanu. Šobrīd ir veikta aptauja, ir noskaidrots uzņēmums, kas to varēs izdarīt, šo būvspeciālista tehnisko atzinumu, un tiek organizēti apsekošanas darbi."

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu