Atrasts jau trešais nezināmas izcelsmes monolīts (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Neilgi pēc tam, kad katrs savā pasaules malā atrasti un pēc tam pazuduši spīdīgi metāla monolīti, parādījies vēl viens tāds pats objekts. Šoreiz monolīts tika atrasts Kalifornijā, vēsta aģentūra AP.

Objekts, kurš atradās pusceļā starp Losandželosu un Sanfrancisko, piesaistīja cilvēku uzmanību pēc tam, kad tā attēli parādījās sociālajos tīklos, trešdien, 2. decembrī, ziņoja vietējie mediji.

Trīs metrus augstais, 90 kilogramus smagais trīsstūrveida monolīts bija līdzīgs diviem citiem, kurus novembra nogalē atrada tuksnesī Jūtas štatā un Rumānijā. Arī Kalifornijas objekta izcelsme ir nezināma.

Taču ceturtdienas rītā monolīts bija pazudis. Acīmredzot to nogāzis bariņš jaunu vīriešu, kuri bija mērojuši piecas stundas ilgu braucienu, lai objektu likvidētu.

Tiešsaistē publicētā video redzama vīriešu grupa ar nakts redzamības brillēm, kas agrā rīa stundā apgāž monolītam līdzīgu objektu, skandinot "Kristus ir karalis" un "Amerika pirmā". Viens no vīriešiem dzirdams paužas: "Mēs negribam nelegālos iebraucējus no Meksikas vai kosmosa."

Vīrieši monolīta vietā uzslēja krustu, taču arī tas ir pazudis.

Pašlaik video vētī policija. Monolīta iznīcināšana izraisīja vilšanos vietējos iedzīvotājos.

"Mēs esam vīlušies, ka šie jaunie vīrieši juta nepieciešamību braukt piecas stundas, lai nonāktu mūsu kopienā un vandalizētu monolītu," sacīja Ataskadero mēre Hetera Moreno. "Monolīts bija kaut kas unikāls un jautrs citādi stresa pilnā laikā."

"Žēl," sacīja vietējais kapracis Mets Kadarets, kurš bija plānojis doties pārgājienā, lai apskatītu objektu. "Ir žēl, ka tas ir pazudis. Cilvēki par to bija sajūsmā. Jebkas, kas cilvēkos raisa sajūsmu, ir laba lieta."

Līdzīgs monolīts pirms divām nedēļām tika atrasts attālā Jūtas tuksneša nostūrī.

Savukārt pagājušajā nedēļā līdzīgs objekts parādījās Rumānijā. Arī šis monolīts jau ir pazudis.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu