#APTURIMELUS ⟩ Mediķi uzsākuši interneta kampaņu, lai skaidrotu Covid-19 patieso situāciju slimnīcā (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš no video/@Austrumuslimnica

Rīgas Austrumu slimnīcas (RAKUS) mediķi sociālajos tīklos ir uzsākuši kampaņu ar tēmturi "#APTURIMELUS", lai skaidrotu, kā patiesībā notiek Covid-19 pacientu ārstēšana. Tas skaidrojams ar pēdējā laikā pieaugušo tendenci, kurā atsevišķa sabiedrības daļa aktīvi dalās ar konsiprāciju teorijām un viltus ziņām par Covid-19 izplatību.

Internetā aizvien vairāk parādās dažādas konspirāciju teorijas un spekulācijas saistībā ar Covid-19, nepatiesi apmelojot un nomelnojot mediķus. Lai skaidrotu, kā patiesībā notiek Covid-19 pacientu ārstēšana un mediķu darbs mūsu slimnīcā, RAKUS mediķi uzsāk īpašu akciju #APTURIMELUS.

Akcijas ietvaros Rīgas Austrumu slimnīcas mediķi skaidros, kāda ir patiesā situācija un katrā epizodē apgāzīs kādu nepatiesu mītu. Akciju atklāj Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnikas anesteziologs-reanimatologs Roberts Stašinskis, kurš ikdienā ārstē smagākos Covid-19 pacientus.

Šajā epizodē ārsts apgāž mītu par to, ka Covid-19 pacientu ārstēšanā tiek pielietotas apšaubāmas, nepārbaudītas metodes.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka šodien policija arestējusi divus Covid-19 viltus ziņu izplatītājus - aktīvistu Valentīnu Jeremejevu un RAKUS feldšeri Marinu Kornatovsku.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu