#ApturiMelus! ⟩ "Lūdzu, palīdzēsim visi kopā sargāt mūsu cilvēkus!" RAKUS pneimoloģe aicina akli nesekot viltus ziņām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: скриншот

Akcijas #ApturiMelus ietvaros Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca turpina atspēkot mītus un nepatiesus apgalvojumus, kas tiek pausti saistībā ar Covid-19 pacientu ārstēšanu un mediķu darbu.

Ņemot vērā, ka Covid-19 pacientu skaits, kuriem nepieciešama ārstēšanās slimnīcā, turpina pieaugt, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Gaiļezers" tika atvērtas vēl trīs papildu nodaļas tieši šīs vīrusinfekcijas ārstēšanai – viena no tām ir 86. Bīstamo infekciju nodaļa.

Šajā epizodē tiek atspēkots mīts, ka tad, ja ārsti varētu runāt, viņi apgalvotu, ka šāda SARS-CoV-2 jeb Covid-19 vīrusinfekcija nemaz neeksistē. Šo nepatieso apgalvojumu atspēko slimnīcas 86. Bīstamo infekciju nodaļas vadītāja Inga Vikmane, kura ik dienas ārstē vairākus desmitus Covid-19 skarto. 

Video: RAKUS pneimoloģe

"Arī mediķi, tāpat kā citi cilvēki, redz un dzird to, kas notiek sociālajos tīklos. Tiek izplatīta informācija, kurai daļa sabiedrības man neizprotamu iemeslu dēļ tic, - ka ārstiem kāds aizliedz runāt par to [Covid-19] un, ja ārstiem ļautu runāt, tad viņi pateiktu, ka šādas infekcijas nav. Tā ir absolūta nepatiesība. Šīs ziņas reizēm ir tik absurdas, ka tur pat nav ko komentēt. Bet, ja jūs man šobrīd jautājat, vai mēs sastopamies ar šo infekciju, tad atbilde ir - jā.

Ja kāds izplata informāciju ka Covid-19 nav ne Latvijā, ne pasaulē, tad šie cilvēki to dara vien sev zināmu iemeslu dēļ. Vai tā ir nezināšana vai ļaunprātība - katram ir savi iemesli. Lūdzu, palīdzēsim mums visiem sargāt mūsu cilvēkus, sargāt mediķus, nosargāt šo sistēmu, kurai ir kaut kādas rezerves, bet, ja šo pacientu būs vēl vairāk, cietīsim mēs visi," saka ārste Vilmane.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu