Jauna informācija par Rēzeknē nodegušo veikalu "Depo" (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

SIA "Depo DIY" piederošā manta nodegušajā veikalā Rēzeknē ir apdrošināta - patlaban notiek visu negadījuma seku apzināšana un tiks veiktas zaudējumu aplēses, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Matīss Rutks.

Uzņēmums sola darīt visu iespējamo, lai atjaunotu veikalu pilsētā. ""Depo" Rēzeknes veikalā strādā 93 darbinieki. Tā ir spēcīga, saliedēta, sastrādājusies profesionāļu komanda. Mēs meklēsim risinājumus, kā visiem kopā pārvarēt šo nelaimi," norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Kozlovskis.

Uzņēmumā norāda, ka tā darbinieki aktīvi piedalās ugunsgrēka radīto seku novēršanas darbos un sniedz visu nepieciešamo atbalstu atbildīgajām institūcijām, lai noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās iemeslu.

Rutks arī norādīja, ka ugunsdzēsēji veikalu sāka dzēst no ēkas puses, kurā atradās zoo nodaļa, bet diemžēl ēkā vairs nebija iespējams iekļūt.

Uzņēmums izsaka pateicību Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) un pārējiem operatīvajiem dienestiem par pašaizliedzīgo darbu.

Kā ziņots, glābēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma sestdien plkst.2.43, bet plkst.10.38 ugunsnelaimi izdevās lokalizēt. Veikals Stacijas ielā 31 dega pilnā 13 500 kvadrātmetru platībā.

Dienestā norādīja, ka patlaban ir piesaistīta uzņēmuma tehnika konstrukciju pārkraušanai. Tās tiek pārbaudītas ar termokamerām un norisinās atsevišķu degšanas perēkļu dzēšana.

Tāpat, lai novērstu ķīmisku vielu noplūdi, pār Rēzeknes upi uzstādītas deviņas absorbējošās bonas, informēja VUGD.

Rēzeknes pilsētas domes pārstāvis Kārlis Pozņakovs aģentūrai LETA sacīja, ka pašvaldība ir sazinājusies ar veikala ēkas īpašnieku un iespēju robežās mēģinās tam palīdzēt, tostarp, ar savu tehniku un citiem pieejamiem resursiem.

Viņš arī sacīja, ka pašvaldība centīsies palīdzēt veikala nodarbinātajiem. Tā uzturēs kontaktu ar veikala un ēkas īpašniekiem, kopīgi izstrādājot stratēģiju, kā risināt situāciju. Pozņakovs gan piebilda, ka patlaban ir pāragri runāt par konkrētu atbalstu.

Valsts policija par ugunsgrēku sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 18.nodaļas - Noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu. Turpinās izmeklēšana, aģentūrai LETA norādīja policijā.

LETA noskaidroja, ka degusī veikala ēka pieder SIA "Romans F". Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka patlaban nekādus komentāru sniegt nevar.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Romans F" reģistrēta 1997.gadā, tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. 2019.gadā firma strādāja ar 1,46 miljonu eiro apgrozījumu un 902 100 eiro peļņu. Uzņēmums pieder Sergejam Fedorenkovam.

Kompānija "Depo DIY" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 7 501 006 eiro. 2019.gadā "Depo DIY" koncerna apgrozījums bija 321,149 miljoni eiro, bet peļņa - 11,298 miljoni eiro.

"Depo DIY" vienīgā īpašniece ir SIA "DMT Pluss". Pēc "Firmas.lv" informācijas, "DMT Pluss" lielākais īpašnieks ir Andris Kozlovskis (25,19%), vienlaikus pa 19,94% kapitāldaļu pieder Verai Marinkēvičai, Artim Kozlovskim un Vinetai Atvarai, savukārt 15% pieder SIA "Ausekļa ielas nams", kas pieder Mārai Lielcepurei-Gaveikai (48,34%), SIA "Paradox Holdings" (48,34%) un SIA "EQT Baltic" (3,32%). "Paradox Holdings" pieder Ģirtam Rungainim (66,67%) un Ingai Rungainei (33,33%), bet "EQT Baltic" vienīgais īpašnieks ir Kristaps Bērziņš.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu