Skudra: Nedomāju, ka bijām pelnījuši ielaist tik daudz vārtus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra
Pēteris Skudra Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līga (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" vārtos sestdienas mačā pret Sanktpēterburgas SKA sakritušas visas pretinieku mestās ripas, pēcspēles preses konferencē pauda galvenais treneris Pēteris Skudra.

"Dinamo" sestdien trīs vārtus zaudēja jau pirmajā trešdaļā, nedēļas laikā atkārtoti nespējot uzvarēt spēcīgo Sanktpēterburgas SKA.

"Dinamo" mājās ar 1:4 (0:3, 0:1, 1:0) piekāpās Sanktpēterburgas SKA, ka Rietumu konferencē ieņem otro vietu. Vienīgos vārtus "Dinamo" komandā iemeta uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals.

"Nevar teikt, ka iesākām slikti, bet mūsu vārtos sakrita viss, kas bija iespējams," vilšanos par kārtējo zaudējumu neslēpa Skudra. "Runājot par visu spēli, nedomāju, ka bijām pelnījuši ielaist tik daudz vārtus, taču SKA ir meistarīga komanda. Ja viņiem iedod nedaudz vairāk nekā nepieciešams, viņi to realizēs."

Lai arī rīdzinieki trīs vārtus zaudēja jau pirmajā periodā, Skudra uzsvēra, ka komandā neviens rokas nenolaida, un cīņa turpinājās arī nākamajās trešdaļās.

"Pēc grūta pirmā perioda centāmies turpināt darbu un spēlēt tālāk. Trešais periods bija momentiem bagāts. Uzbrukumā centāmies izspiest nedaudz vairāk, taču nesanāca," spēles gaitu raksturoja speciālists. "Nevar teikt, ka uzbrukumā šodien izveidojām daudz momentu."

"Bija daudz brāķu piespēlēs. Tās it kā ir elementāras lietas, bet šodien kvalitāte nebija tajā virsotnē, kurā tā bija vajadzīga, lai uzbrukumā izspiestu vairāk."

Savu pirmo spēli šosezon "Dinamo" komandā aizvadīja Roberts Bukarts. Tāpat sastāvā bija viņa jaunākais brālis Rihards.

"Dinamo" šī bija pirmā no trim mājas spēlēm pēc atgriešanās no divu izbraukuma maču sērijas. Viesos "dinamieši" pēcspēles soda metienu sērijā ar 4:3 negaidīti uzvarēja tieši SKA, bet pēc tam asumiem bagātā mačā ar 2:4 piekāpās Čerepovecas "Severstaļ". Tāpat komanda decembra mēnesī ar 3:4 zaudējusi Čelabinskas "Traktor", bet ar šādu pašu rezultātu papildlaikā zaudēts arī "Severstaļ".

Pirms mača ar "Dinamo", kurā SKA negaidīti zaudēja "bullīšos", Krievijas komanda ar 5:1 pieveica "Traktor", bet pēcāk ar 7:2 sagrāva Jekaterinburgas "Avtomobilist". Decembra pirmajā mačā SKA ar 1:2 atzina Magņitagorskas "Metallurg" pārspēku.

Pagājušajā sezonā abas komandas savā starpā tikās četras reizes, visās uzvaru izcīnot SKA. Kopumā KHL čempionātā abi klubi savā starpā tikušies 41 reizi, no kurām tikai 13 gadījumos pārāki bijuši rīdzinieki.

Rīgas "Dinamo" šajā spēlē nevarēja palīdzēt diskvalifikāciju saņēmušie uzbrucēji Deniss Paršins un Džeisī Lipons. Tāpat kopš pēdējās spēles ar SKA "Dinamo" sastāvā vairs nebija redzami uzbrucēji Konstantīns Komareks un Mets Vaits.

Pēc spēles ar SKA rīdzinieki mājās vēl spēkosies arī ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un "Soči" vienībām, bet 26.decembrī uzsāks trīs izbraukuma spēļu sēriju.

Dinamo" ar 15 punktiem 34 mačos joprojām ir pēdējā vietā līgā, kamēr SKA ar 51 punktu 37 spēlēs Rietumu konferencē ieņem otro vietu.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu