Tirgotāji atrod veidus, kā apiet tirdzniecības ierobežojumus brīvdienās (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Daļa tirgotāju ir nemierā ar noteikumiem, kas liedz brīvdienās pārdot atsevišķas preces, tāpēc atsevišķās bodītēs izdomāts veids ierobežojumu apiešanai, par ko signālus saņēmusi arī policija, vēsta "TV3 Ziņas".

Tirgotāji joprojām neizpratnē par ierobežojumiem, kas brīvdienās liedz pārdot dažādas preces, tostarp, alkoholu un cigaretes. Veikali, īpaši mazie, jau iepriekšējās brīvdienās, kad daudzas preču grupas nedrīkstēja tirgot, izjutuši ienākumu kritumu.

"Pircēju skaits brīvdienās ir samazinājies. Toties veikala izmaksas mums nesamazinās. Elektrība, algas, darbinieki paliek tie paši," norāda veikala "LaTS" pārstāvis Inguss Palauskis.

Lai gan ierobežojumu nepieciešamību tie saprotot, veikalnieki rezultātu liegumiem joprojām īsti nesaredz.

"Šie ierobežojumi īsti neattaisno sevi. Jo pircēju pieplūdumu mēs izjūtam darbadienu vakaros, it sevišķi tās ir piektdienas. Ar visu to, ka veikalos ir noteikts maksimālais cilvēku skaits. Tā vai tā šīs drūzmēšanās ir pamanāma vairāk," viņš skaidro.

Pircēju iekārotākās preces pirms brīvdienām – alkohols un cigaretes. Šeit grādīgo dzērienu plauktus brīvdienās aizsedz ar īpašu pārvalku. Taču arī tad jācīnās ar tiem, kas pie pudeles vēlas tikt par katru cenu. Bijuši arī gadījumi, kad pārvalku, ar ko apklāts alkohols, mēģināja novilkt nost, pūloties iegādei aizliegtās preces iznest ārā.

Rīgas pašvaldības policija saņēmusi signālus, ka brīvdienās ne visas tirdzniecības vietas strādājušas godprātīgi. Un raizes rada nevis lielās tirdzniecības vietas, bet gan mazie veikaliņi.

"TV3 Ziņas" vēstī, ka dažādos veidos veikalnieki noteikumus pārkāpj. Un palīgā šeit nāk lēmums, ka brīvdienās alkoholu var pārdot attālināti. Lai gan tas nozīmētu, ka prece arī jāpiegādā, atsevišķi veikali likumu interpretē pa savam. Par blēdīšanos zināms arī citiem tirgotājiem.

Mēdzot pastāvēt tā saucamais attālinātais līgums, kur cilvēks pat pie kases, aizpildot anketu, var alkoholu iegādāties. Un ir tirgotāji, kas šo izmanto. Atšķirība, ka alkoholu nedod pie kases, bet iedod no veikala rampas puses. Tiem, kam vajadzība spiež, zināmi kanāli, kur nopirkt cigaretes un ārpus darba laika - arī alkoholu. Esot saņemta informācija, ka arī taksometros varēja nopirkt cigarešu paciņu par 12 eiro.

Policija īpašas pārbaudes veikalos plāno veikt arī turpmākajās brīvdienās. Neatļauto preču pārdošana veikaliem var izmaksāt visai dārgi. Par ārkārtas situācijas ierobežojumu pārkāpšanu juridiska persona var saņemt sodu, kas mērāms vairākos tūkstošos eiro.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu