Daugavpils pansionātā Covid-19 konstatēts jau pusei klientu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Dmytro Zinkevych/shutterstock.com

Izplatoties Covid-19, Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā jau ir inficējusies teju puse klientu, noskaidroja aģentūra LETA.

Līdz otrdienai bija zināms par 92 Covid-19 gadījumiem iestādē. Sasirguši bija 57 iemītnieki un 35 darbinieki. Taču, turpinot saņemt testu rezultātus, līdz trešdienai zināms jau par 133 gadījumiem klientu vidū, kas ir puse no visiem klientiem, aģentūrai LETA apstiprināja Daugavpils domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Helēna Soldatjonoka (Latgales partija).

Darbinieku vidū jauni inficēšanās gadījumi nav konstatēti. Soldatjonoka atzina, ka daļa testu rezultātu vēl tiek gaidīta.

Sasirgušie un veselie iemītnieki atrodas dažādos centra korpusos un nesastopas. Arī pansionāta darbinieki ir sadalīti, un daļa aprūpē tikai inficētos, daļa tikai tos, kam Covid-19 nav konstatēts.

Soldatjonoka atzina, ka ar nākamo nedēļu ēdināšanu centra klientiem nodrošinās uzņēmums, un ir veikta vienkāršota iepirkuma procedūra, jo daudzi sasirgušie darbinieki strādāja tieši ēdināšanas blokā. Paredzēts, ka šāds ārpakalpojums būs nepieciešams trīs nedēļas.

Savukārt pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska ("Mūsu partija") aģentūrai LETA pauda, ka pašlaik situācija centrā tiek kontrolēta.

Jau ziņots, ka pēc viena Covid-19 gadījuma Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā sākotnēji atklāti vēl vismaz 70 sasirgušie, taču visu klientu un personāla testu rezultāti vēl nav zināmi. Savukārt iestādes direktors Valentīns Plonis iesniedzis atlūgumu.

Daugavpils domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Helēna Soldatjonoka (Latgales partija) stāstīja, ka klientu un darbinieku testēšana pansionātā sākta pēc tam, kad Covid-19 atklāts kādam klientam, kurš nu jau ir miris. Viņam testēšana bijusi nepieciešama, lai apmeklētu kārtējo ķīmijterapijas kursu, jo klientam bijusi arī onkoloģiska saslimšana. Atbilde par pozitīvu Covid-19 esot atnākusi pēc trim dienām, bet šajā laikā klients kontaktējies gan ar citiem pansionāta iemītniekiem, gan darbiniekiem.

Domniece apgalvoja, ka jau vairākus mēnešus pansionātā ievēroti stingri drošības pasākumi, netika laisti apmeklētāji. Viņa pieļāva, ka infekciju iestādē varētu "ienest" kāds no darbiniekiem.

No darbiniekiem visvairāk saslimušo ir centra ēdināšanas blokā, tāpēc aktuāla kļūst problēma ar ēdināšanu. Tāpēc pašvaldības speciālistiem uzdots izvērtēt iespējas atrisināt šo problēmu.

Savukārt centra darbiniekiem uzdot pastāvīgi novērot klientus un problēmu gadījumā jāsazinās ar ģimenes ārstiem, kas apkalpo centra klientus. Arī Daugavpils reģionālā slimnīca ir gatava palīdzēt gan ar konsultācijām, gan ar ambulatoriem izmeklējumiem, ja tādi būs nepieciešami centra klientiem.

Tāpat domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs ("Mūsu partija") uzdevis sagatavot rīkojumu par dienesta izmeklēšanu saistībā ar radušos situāciju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu