Norvēģijā turpinās zemes nogruvuma upuru meklēšana. Pazudušo skaitā arī Lietuvas pilsone

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Norvēģijas glābšanas dienesti, kas turpina meklēt pēc šonedēļ notikušā zemes nogruvuma pazudušos Jerdrumas pašvaldības Askas pilsētiņas iedzīvotājus, atraduši vienu bojāgājušo, bet vēl deviņu cilvēku meklēšana turpinās.

Pazudušo skaitā ir arī Lietuvas pilsone Rasa Lasinskiene, ziņu aģentūrai BNS apliecinājusi Lietuvas Ārlietu ministrijas pārstāve.

Nogruvums Askā, apmēram 25 kilometrus uz ziemeļiem no galvaspilsētas Oslo, naktī uz trešdienu aizrāva līdzi vairākas mājas, vēl citas palikušas tieši stāvas kraujas malā vai daļēji nokarājas pāri tai.  Visā Jerdrumas pašvaldībā no mājām evakuēti vairāk nekā tūkstoš cilvēki.

Sākotnēji tika uzskatīts, ka šajos apstākļos sūtīt glābējus meklēt pazudušos ir pārāk bīstami, un divas dienas nelaimes vieta tika pārlūkota tikai no gaisa ar helikopteriem un droniem. 

Piektdien policija atzina, ka vienā vai divās mājās var mēģināt ieiet. Glābšanas darbos iesaistījās zviedru speciālistu komanda. Glābēji devās lejup bīstamajā zonā, lai sasniegtu vienu no mājām, klājot citu aiz citas koši oranžas putupolistirola plāksnes. Piektdien dienas vidū tika atrasts viens bojāgājušais, kas vēl jāidentificē.

Meklēšana turpinās, nelaimes vietā dežurē neatliekamās palīdzības mašīnas un helikopters, turpinās arī teritorijas pārmeklēšana no gaisa.

Norvēģijas policija publiskojusi pazudušo sarakstu, kurā ir arī divus un 13 gadus veci bērni, kā arī 49 gadus vecā Lietuvas pilsone Rasa Lasinskiene. Zināms, ka viņa pirms došanās uz darbu izvedusi pastaigāties suni un runājusi pa telefonu ar vīru, taču saruna pēkšņi aprāvusies, kā drīz pēc nelaimes vēstīja laikraksts "Aftenposten", atsaucoties uz Lasinskienes dēla stāstīto.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu