"Kāpēc Bertāna līmeņa spēlētājs saņem piecu gadu kontraktu?" Apskatnieki par latvieša sniegumu šosezon un līgumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns un Rasels Vestbruks
Dāvis Bertāns un Rasels Vestbruks Foto: EPA/Scanpix

Podkāstā "Wizards After Dark" apskatnieki Bens Sendings un Freds Kacs apsprieduši latviešu basketbolista Dāvja Bertāna jauno līgumu un "Wizards" sniegumu šosezon.

Vašingtonas "Wizards" pēdējos mačos ir spējusi atgriezties uz panākumu takas, tomēr sezonas ievadā tika piedzīvoti pieci zaudējumi pēc kārtas. Savukārt latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns vēl pagājušajā nedēļā izteicās, ka viņa fiziskā forma esot aptuveni 60-70% no optimālās.

Freds Kacs norādīja, ka Bredlijs Bīls vairākkārt esot izteicies, ka "Wizards" nespēj pietiekamā mērā uzbrukumā tikt pie brīva laukuma, ko ir iespējams panākt ar tālmetienu speciālistu klātesamību.

"Viņiem nav daudz metēju. Viņiem ir augstas kvalitātes tālmetienu speciālisti, bet tādu nav daudz. Viņi ir izdarījuši pietiekami labu, ne perfektu, darbu, lai Bertāna atrašanos laukumā saskaņotu ar Vestbruka minūtēm laukumā," sacīja Kacs.

Apskatnieks gan norādīja, ka, viņaprāt Bertāna vieta tomēr ir starta pieciniekā: "Ja Bertāns ir spējīgs spēlēt minūtes, tad viņam ir jāsāk starta pieciniekā. Tas ir gadījumā, ja tu patiešām gribi "sasiet" Bertānu ar Vestbruku. Šis ir diezgan acīmredzams risinājums, bet tas vēl nav noticis."

Tāpat apskatnieki arī apsprieda to, ka "Wizards" organizācijai kā tādai nav tālākas nākotnes plāns, kas vairākkārt jau ir atspoguļojies pieņemtajos lēmumos par līgumu izsniegšanu. Šis temats abus ekspertus atkal atgrieza pie Bertāna jautājuma.

"Ja ir kāda starpsezona, kurā nebija iespējams trenēties formātā pieci pret pieci, tad tā bija šī starpsezona. Kad tu nevari pietiekami sevi uzturēt formā un uz treniņnometni ierodies negatavs. Bet esmu pārsteigts, cik Dāvis ir negatavs. Viņš skaidroja, ka ir neformā vīzas problēmu dēļ. Tas ir saprotams. Un Dāvis allaž ir atklāts un saka, ko domā," sacīja Kacs.

Apskatnieks savilka paralēles starp savu darbu un basketbolista pienākumiem, norādot, ka viņš spēles vēro no mājām, lai gan ir iespēja to darīt arī klātienē, bet tas viņu neatbrīvojot no atbildības radīt kvalitatīvu gala produktu.

"Bertāns nespēlēja "burbulī". Un tas ir saprotams, jo viņš negribēja riskēt ar potenciālo līgumu. Bet šādā situācijā tu atbildību uzturēt sevi spēles formā uzliec uz saviem pleciem. Tas ir ļoti dīvaini. Viņš nav vienīgais spēlētājs, kurš formu atgūst spēlējot. Es tikai domāju - kad tas notiks? "Wizards" viņu vajag. Bertānam neiedeva 80 miljonus tāpat vien. Šai komandai viņu vajag," turpināja Kacs.

Viņa sarunas biedrs "The Athletic" apskatnieks Bens Sendings gan ar pārmetumiem vērsās pie "Wizards" nometnes: "Kad tu sāc darboties ar brīvajiem aģentiem, spēlētājam obligāti nav jādot piecu gadu līgums. Šogad līguma piekto gadu dabūja trīs spēlētāji - Entoijs Deiviss, Brendons Ingrams un Bertāns. Vai viņš bija pelnījis piecu gadu līgumu? Nē!"

"Mēs tikko pabeidzām Mahinmi un Niklsona ēru, kur problēma bija, nevis viņu alga, bet līgumu termiņš. Tas papildus gads tevi "sasien". Es saprotu, ka šajā gadījumā viss var būt kārtībā. Bet būsim reāli, kāpēc Bertāna līmeņa spēlētājs saņem piecu gadu kontraktu? Bet tā ir lieta, ko viņi ir darījuši gadu gaitā," noteica Sendings.

Pabeidzot tematu par Bertānu, Kacs norādīja, ka viņš tomēr uzticoties "Wizards" šajā jautājumā, paužot uzticību organizācijai par spēju izvērtēt latvieša traumatiskumu.

"Wizards" šajā sezonā ar divām uzvarām septiņos mačos ieņem 13. vietu Austrumu konferencē. Dāvis Bertāns līdz šim vidēji spēlē ir izcēlies ar 11 punktiem, trīs atlēkušajām bumbām un 32,7% precizitāti no tālmetienu līnijas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu