Regulāri nevari nosēdēt uz vietas? Četras profesijas, kas ir piemērotas hiperaktīviem cilvēkiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Frank McKenna/Unsplash

Mēdz teikt, ka 21. gadsimta galvenā "slimība" ir hiperaktivitāte - nespēja ilgstoši koncentrēties uz detaļām un pierast pie zināmas rutīnas. Par to, kādēļ šīs iezīmes ne vienmēr nozīmē izgāšanos profesionālajā jomā, vēsta portāls "Postimees".

Tas, ko sabiedrībā ir pieņemts dēvēt par hiperaktivitāti vai nepārtrauktu dīdīšanos, visbiežāk ir dažādu faktoru kopums. Parasti šādiem cilvēkiem pārmet nespēju ilgstoši koncentrēties uz vienveidīgu, monotonu darbu, taču tam ir savui plusi - šādi cilvēki bieži vien spēj vienalaicīgi uztvert lielu daudzumu informācijas, meklēt dažādus neordinārus risinājumus un uzturēt spraigu komunikāciju, kas daudzās profesijās ir liels ieguvums.

Uzņēmējdarbība

Uzņēmuma vadītājam bieži vien nākas apvienot dažādus pienākumus, tostarp komunikāciju un statēģijas veidošanu - jomas, kurās ļoti noder spēja rīkoties ātri un izlēmīgi. Cilvēkiem, kuri nodarbojas ar savu uzņēmējdarbību, visbiežāk nesanāk iekrist rutīnas slazdā.

Sabiedriskās attiecības un darbs medijos

Šīs jomas ir slavenas ar to, ka pieprasa nemitīgi meklēt jaunus risinājumus, domāt "ārpus rāmja" un komunicēt ar cilvēkiem. Viena no labākajām šo nozaru īpašībām ir tāda, ka tajā ir ļoti daudz dažādu pienākumu un amatu - savus spēkus ir iespējams izmēģināt gan mārketinga vadītāja pozīcijā, gan preses sekretāra saspringtajā ikdienā.

Konsultants

Lai arī šīs profesijas pārstāvji parasti ieturas vienas pamatīgi izpētītas jomas rāmjos, šo darbu nudien nevar saukt par garlaicīgu - katrs klients ierodas ar savām problēmām, kurām ir nepieciešama svaiga, neparasta pieeja un spēja pārvaldīt lielus informācijas apjomus.

Žurnālists

Šī profesija sevī ietver pretējo rutīnai - žurnālistika ir piemērota cilvēkiem, kuri ir spējīgi veinlaicīgi apstrādāt lielu informācijas daudzumu un būt gatavi reaģēt uz izmaiņām, kas pasaulē norisinās katru dienu. Šīs profesijas pārstāvjiem tāpat bieži nākas komunicēt un iepazīties ar jauniem cilvēkiem.

Katrā gadījumā, veiksmīgas karjeras izveides noslēpums ir vienkāršs - galvenais ir atrast nodarbi, kas atbilst temperamentam un raksturam!

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu