Kādus tarifus Latvijas mobilo sakaru nodrošinātāji piemēro Apvienotajā Karalistē pēc breksita?

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: mojo cp/shutterstock.com

Līdz ar breksita pārejas perioda beigām šā gada 1.janvārī, uz Apvienoto Karalisti vairs neattiecas neattiecas viesabonēšanas režīms Eiropā "viesabonē kā mājās", un Latvijas mobilo sakaru nodrošinātāji piemēro dažādus tarifus, aģentūrai LETA pavēstīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Kā skaidroja SPRK Tirgus analīzes nodaļas Galvenais tirgus un tarifu eksperts Māris Sirmais, lai arī situācija patlaban ir mainījusies, Latvijas mobilo sakaru operatoriem ir iespēja turpināt piemērot lietotājiem "viesabonē kā mājās" tarifus vai arī citus tarifus. Taču operatoriem par tarifu maiņu jābrīdina lietotāji vismaz vienu mēnesi iepriekš. Patlaban redzam, ka Latvijas mobilo sakaru operatoru vidū pieeja ir dažāda. Daļa piemēro jaunus tarifus, bet daļa saglabā līdz šim jau esošos "viesabonē kā mājās" tarifus.

Kā aģentūrai LETA pauda "Bite Latvija" pārstāve Una Ahuna-Ozola, šī sakaru nodrošinātāju klientiem no 1.janvāra saglabājušies līdzšinējie - "viesabonē kā mājās" noteikumi. "Tas nozīmē, ka sakarus saziņā ar Lielbritāniju un Gibraltāru klienti var lietot tāpat kā līdz šim, saskaņā ar izvēlēto tarifu plānu. Patlaban izmaiņas tarifu plānos nav paredzētas, ja tādas tiks plānotas, tad mēs par tām savus klientus informēsim likumā paredzētajā kārtībā," teica Ahuna-Ozola.

Tāpat kā līdz šim klienti mobilo sakaru pakalpojumus izmantot varēs "Tele2 Latvia" klienti, un izmaiņu pieejamo datu, zvanu vai īsziņu apjomā, ceļojot uz Apvienoto Karalisti, nav, atklāja kompānijas pārstāvis Oskars Firmanis.

Savukārt "Latvijas mobilais telefons" (LMT) pārstāvis Valdis Jalinskis pauda, ka LMT klientiem no jaunā gada spēkā stājušās tarifu izmaiņas pakalpojumu izmantošana, kā arī saziņai no Latvijas ar šīm valstīm. Piemēram, tarifu plāna "Brīvība" lietotājiem zvaniem un īsziņām no Latvijas uz Lielbritāniju un Gibraltāru tiek piemēroti jauni tarifi - par zvaniem jāmaksā 0,29 eiro par minūti, par īsziņām - 0,08 eiro gabalā.

Citiem tarifu plāniem, atrodoties Lielbritānijā un Gibraltārā, telekomunikāciju pakalpojumiem tiek piemēroti viesabonēšanas tarifi un nosacījumi, kādi ir citās Eiropas valstīs ārpus Eiropas Ekonomiskās Zonas (EEZ), piemēram, Šveicē. Zvani uz Latviju un citām EEZ valstīm no LMT draudzīgajiem tīkliem ir par 0,59 eiro minūtē, zvanu saņemšana - 0,35 eiro min, savukārt īsziņas - 0,12 eiro gabalā.

Atbilstoši Eiropas Savienības (ES) viesabonēšanas regulas prasībām Lielbritānijā un Gibraltārā turpmāk vairs nav pieejams tarifu plānā vai interneta pakalpojumā iekļautais interneta apjoms. Turpmāk šajās valstīs internetu var izmantot ar "Internets ceļojumā" piedāvājumu 12,99 eiro par vienu gigabaitu 15 dienām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu