"Dzīvoja vienreiz, tika apglabāta divreiz." Margorijas Makkolas neparastais stāsts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jonathan Cooper/Unsplash

Šausmu stāstos un filmās bieži sastopams motīvs ir atgriežanās no viņsaules, taču reti kurš nojauš, ka šādi gadījumi patiesi ir notikuši. Viens no slavenākajiem cilvēkiem, kurš ir "augšāmcēlies" ir 18. gadsimta Īrijas iedzīvotāja Margorija Makkola, kura patiesi ir guldīta kapā divreiz.

1705. gadā, kad medicīna vēl nebija tik attīstīta, zinātnieki nebija pazīstami ar komas stāvokļiem un nepastāvēja morgi, ārsta Džona Makkola sieva "nomira" no drudža. Iepriekšējā dienā Džons uzdāvināja sievai dārgu gredzenu - sākotnēji viņš nav vēlējies apglabāt sievu ar rotaslietu, taču tūskas dēļ gredzenu neesot bijis iespējams noņemt. Tā nu Mārdžorija tika apglabāta ar ļoti dārgu gredzenu uz pirksta.

Pāris stundas pēc bērēm pie kapa nonāca tie, kāroja iegūt gredzenu. Kaps tika izrakts, zārks uzlausts, bet gredzenu noņemt nebija iespējams, tādēļ zagļi nolēma pirkstu nogriezt.

Tiklīdz asmens pāršķēlis pirksta ādu, Margorija pamodusies un sākusi skaļi kliegt.

Par tālākajiem notikumiem versijas atšķiras - dažas liecības vēsta, ka laupītāju sirdis nevarēja izturēt tik negaidītu pavērsienu un kapa apgānītāji atvadījās no dzīves pie tikko augšāmcēlušās sievietes kapa, citas liecības stāsta, ka viņa laidušies lapās, cik vien ātri tas ir bijis iespējams.

"Augšāmceltā" kundze izrāpusies no kapa un lēnām devusies mājās, kur savas sēras pudelē slīcinājis atraitnis. 

Rīta pusē Margorija pieklauvējusi pie sava nama durvīm un viņas vīrs, Džons, ieraudzījis ar kapu zemi un asinīm notašķīto sievieti, cietis no sirdstriekas un turpat nomiris.

Ārsts tika apglabāts kapā, kas bija paredzēts Margorijai.

Turpmākais sievietes liktenis bijis visai veiksmīgs - viņa atkārtoti apprecējusies un laidusi pasaulē pēcnācējus. Pēc Makkolas nāves draugi uz viņas kapa uzstādijuši piemiņas plātni: "Dzīvoja vienreiz, tika apglabāta divreiz".

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu