Vēl pirms dienesta pārbaudes pēc paša vēlēšanās no amata atbrīvo Covid-19 skartā Daugavpils pansionāta direktoru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Vēl pirms dienesta pārbaudes sākšanas Daugavpils dome no darba atbrīvojusi no amata Covid-19 skartā Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālā centra direktoru Valentīnu Ploni.

Jautājums par Ploņa atlaišanu skatīts ceturtdien domes sēdē. Pašvaldības Juridiskā departamenta vadītājs Ruslans Golovans, atbildot uz deputātu jautājumiem, skaidroja, ka likums neparedz darba devējam tiesības neatbrīvot darbinieku, ja viņš izteicis šādu vēlmi.

Pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste, komentējot dienesta pārbaudi pansionātā, kuras rīkošana domē solīta iepriekš, deputātiem skaidroja, ka decembrī izdots rīkojums par paskaidrojumu pieprasīšanu no Ploņa par Covid-19 uzliesmojumu. Plonis paskaidrojumu esot sniedzis, taču pēc tam paziņojis par darba nespējas lapas noformēšanu. "Tas viss karājas gaisā," atzina Šņepste.

Deputāts Andrejs Elksniņš (S) domes vadībai pārmeta dienesta pārbaudes nerīkošanu, jo tā tikusi publiski solīta, tāpēc aicināja lēmumprojektu par Ploņa atbrīvošanu papildināt ar punktu, kas paredz dienesta pārbaudi. Līdzīgu priekšlikumu izteica arī domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Lāčplēsis (Latgales partija), un viņa priekšlikums par dienesta pārbaudi un vēršanos tiesībsargājošajās iestādēs pārkāpumu gadījumā līdz ar lēmumprojektu par pansionāta direktora atlaišanu tika atbalstīts.

Domniece Helēna Soldatjonoka (Latgales partija) pēc balsojuma atzina, ka Plonis ļoti daudzus gadus ir pildījis savus pienākumus, un pašlaik viennozīmīgi nevar pateikt, vai tas darīts labi vai slikti, tuklāk katram vadītājam var būt labāki vai sliktāki darbi. Savukārt Aivars Zdanovskis ("Mūsu partija") komentēja, ka nevar viennozīmīgi vērtēt situāciju, kas notikusi pansionātā, jo pašlaik ar līdzīgiem notikumiem var saskarties jebkurš pansionāts Latvijā.

Otrdien preses konferencē Lāčplēsis stāstīja, ka pašvaldībai sagādā grūtības veikt pārbaudi, jo Plonim ir darba nespēja, līdz ar to nav iespējams saņemt no iestādes vadītāja paskaidrojumus par notikušo. Lāčplēsis, atsaucoties uz Slimību profilakses un kontroles centrā pausto, atzina, ka būs grūti noteikt inficēšanās avotu, taču viņš apliecināja, ka dienesta pārbaude notiks.

Kopumā Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā Covid-19 konstatēts 161 klientam, un, pēc Lāčplēša paustā, ir saņemtas ziņa, ka visi jau ir veseli. Testēti esot arī tie, kuriem inficēšanās nebija konstatēta, un arī viņu vidū neesot jaunu saslimšanas gadījumu. Lāčplēsis apliecināja, ka testēšana pansionātā turpināsies.

Iestādē plānots arī veikt testēšanu uz Covid-19 antivielu klātbūtni klientu asinīs, lai noskaidrotu, vai kāds nav bijis inficējies asimptomātiski. Antivielu atrašana gan neizslēdz to, ka šie klienti tiks vakcinēti pret Covid-19, uzsvēra Lāčplēsis.

Decembrī dome ziņoja, ka pēc uzliesmojuma pansionātā domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs ("Mūsu partija") uzdevis sagatavot rīkojumu par dienesta izmeklēšanu saistībā ar radušos situāciju.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu