"Par šādu cenu var "veselu māju" nopirkt!" Rīdziniece sašutusi par rotaļlietas augsto cenu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Ledus sirds" varone Elza.
"Ledus sirds" varone Elza. Foto: AP/Scanpix

Rīdziniece Annija vērsusies pie raidījuma "Bez Tabu" ar visai nepatīkamu pārsteigumu - lai arī svētku sezona jau ir garām, sievieti, kura vēlējusies iegādāties dzimšanas dienas dāvanu meitai, šokējusi augstā rotaļlietu cena.

Annijas meitiņa dzimšanas dienā vēlējusies saņemt lelli - visu laiku skatītākās animācijas filmas "Ledus sirds" varoni Elzu. Sākotnēji Annija apskatījusi veikala "Elkor" piedāvājumu - lelle maksājusi 25 eiro.

Annija bijusi pārliecināta, ka internetveikalā "220.lv" precei būtu jābūt lētākai, bet nekā - tur identiska rotaļlieta maksājusi 73 eiro. Jāpiebilst, ka arī citos internetveikalos lellei bijusi maciņam daudz draudzīgāka cena.

Sieviete raidījumam stāsta, ka "nesaprotu, kāpēc laikā, kad mēs nevaram apmeklēt veikalus, bet tikai iepirkties internetveikalā, cena ir stipri dārgāka? Vai tiešām mums vajag pārmaksāt? Ja starpība būtu vēl desmit eiro, bet starpība ir tiešām liela. Par tādu cenu var "veselu māju" iegādāties!"

Video: Noskaties sižetu!

Lai arī cenu atšķirība ir būtiska, patērētāju tiesību aizstāvji negodprātīgu komercpraksi nesaskata!

Pirms svētkiem varot gadīties, ka veikali cenas palielina - ja pieprasījums ir lielāks par piedāvājumu, cenu var palielināt. Tas nav pārkāpums, taču pircējiem ieteicams cenas salīdzināt vairākos veikalos.

Raidījums noskaidrojis, ka 2020. gadā par "220.lv" saņemti 40 iesniegumi, 250 patērētājiem sniegtas konsultācijas un divi strīdi risināti komisijā. Arī minētā internetveikala pārstāve stāsta, ka cena paaugstināta lielā pieprasījuma dēļ.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu