Foto Ziemeļkoreja rīko milzīgu militāru parādi un demonstrē jaunas ballistiskās raķetes (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Ziemeļkoreja bruņoto spēku parādē ceturtdienas vakarā Phenjanā demonstrējusi jaunas ballistiskās raķetes, tostarp jaunu no zemūdenes palaižamu ballistisko raķeti, vēsta oficiālie mediji.

Parāde notika par godu valdošās Strādnieku partijas kongresa noslēgumam. To Phenjanas Kima Irsena laukumā pieņēma valsts līderis Kims Čenuns.

Ziemeļkorejas valsts mediji paziņoja, ka Kims Čenuns ceturtdienas vakara parādē, valdošās partijas sanāksmes laikā, solīja maksimāli pielikt pūles, lai atbalstītu Ziemeļkorejas kodolieroču un raķešu programmu

Parādē tika demonstranta smagā militārā tehnika, arī tanki un raķešu palaišanas iekārtas.

Eksperti norāda, ka parādē bija redzami tuvā darbības rādiusa ballistisko raķešu jauni varianti.

No zemūdenēm palaižamajai jaunajai raķetei dots nosaukums "Pukguksong-5". Tā varētu būt uzlabots variants raķetei "Pukguksong-4", kas pirmo reizi tika demonstrēta armijas parādē oktobrī.

Jaunās zemūdenes bija tikai viens no daudziem progresīvajiem militārajiem aktīviem, kas bija Kima vēlmju sarakstā, kurā ietilpa arī lielāka darbības rādiusa starpkontinentālās ballistiskās raķetes (ICBM), taktiskie kodolieroči un kaujas galviņas, spiegu satelīti un hiperskaņas ieroči. 

"Jaunā raķete pavisam noteikti izskatās garāka," tviterī norādīja Kalifornijā bāzētā Kodolieroču neizplatīšanas studiju centra pētnieks Maikls Duicmans.

Ceturtdienas parādē nebija redzamas starpkontinentālās ballistiskās raķetes, kas tika demonstrētas parādē oktobrī.

Tās var tikt aprīkotas ar kodolgalviņām un sasniegt mērķus it visur ASV, pieļauj eksperti.

Ziemeļkoreja jau veikusi no zemūdenēm palaižamo raķešu izmēģinājumus, tās izšaujot no iekārtām zem ūdens. Kā norāda eksperti, Ziemeļkoreja strādā pie tādu zemūdeņu izstrādes, kuru bruņojumā varētu nonākt jaunās ballistiskās raķetes.

Astoņu dienu ilgajā partijas kongresā, kas beidzās otrdien, 12. janvārī, Kims Čenuns atklāja arī plānus, kā glābt valsts ekonomiku no ASV piemērotajām sankcijām, ar pandēmijas saistīto robežo slēgšanu un dabas katastrofām. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu