Video Par ko lemts valdības un Krīzes vadības padomes sēdē? (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Valsts prezidentu un Saeimas priekšsēdētāju Rīgas pilī, kurā pārrunāja plānu stingrāku ierobežojumu ieviešanai, lai apturētu Covid-19 izplatību.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Valsts prezidentu un Saeimas priekšsēdētāju Rīgas pilī, kurā pārrunāja plānu stingrāku ierobežojumu ieviešanai, lai apturētu Covid-19 izplatību. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šodien, 19. janvārī, notika kārtējā valdības un Krīzes vadības padomes kopsēde, kurā pārrunās aktuālo epidemioloģisko situāciju valstī. Valdības preses konferences tiešraides sākums gaidāms plkst. 15:30.

 

Video: Prese konference pēc MK un Krīzes vadības padomes sēdes

Preses konferencē piedalīsies:

• Ministru prezidents Krišjānis Kariņš;

• Veselības ministrs Daniels Pavļuts;

• Finanšu ministrs Jānis Reirs;

• Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs

Sēdes laikā plānots uzklausīt Veselības ministrijas sagatavoto informāciju par aktuālo epidemioloģiskās drošības situāciju un veselības aprūpes sistēmas kapacitāti un noslodzi, testēšanu, kā arī situāciju ģimenes ārstu praksēs.

Tāpat sēdē tika uzklausīta aktuālā informācija par vakcināciju pret Covid-19.

Tika arī uzklausīts Veselības ministrijas ziņojums par nepieciešamajiem pasākumiem 2021. gadam un turpmāk ik gadu, lai samazinātu ilglaicīgu negatīvo ietekmi uz sabiedrības psihisko veselību, ko rada Covid-19 pandēmija.

7. janvārī minētais ziņojums tika skatīts finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītajā darba grupā, kas atbalstīja ziņojumu un lēma to virzīt izskatīšanai valdībā. Plānots, ka šim mērķim 2021. gada budžetā tiks papildu paredzēti 7,12 miljoni eiro.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9. novembra līdz 7. februārim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu