Krievija atkārtoti pieprasa Vācijai informāciju par Navaļnija saindēšanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: Rosfoto.ru/shutterstock.com

Krievijas ģenerālprokurors šodien, 21. janvārī, nosūtījis Vācijai jaunu pieprasījumu pēc informācijas, kas saistīta ar Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija saindēšanu.

Ģenerālprokuratūra šodien paziņoja, ka lielāko daļu lūgumu, ko iesnieguši Krievijas izmeklētāji, Vācijas varasiestādes esot noraidījušas, un Navaļnija un viņa sievas interviju atšifrējumi neesot atsūtīti.

Jau ziņots, ka Navaļnijs svētdien tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidro ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus. Dienests arī tiesā pieprasījis Navaļnijam piespriesto trīsarpus gadu nosacīto cietumsodu nomainīt pret reālu ieslodzījumu.

Maskavas Himku tiesa pirmdien Navaļniju apcietināja uz 30 dienām līdz 15.februārim.

Vācijas varasiestādes apgalvo, ka ir atbildējušas uz Krievijas lūgumiem pēc palīdzības saistībā ar Navaļnija saindēšanas lietu, bet Krievijas amatpersonas apgalvo, ka Vācijas sniegtās atbildes esot neadekvātas.

Kremlis noliedzis, ka būtu saistīts ar Navaļnija saindēšanu, un Krievijas izmeklētāji paziņojuši, ka neesot pamata izmeklēšanas sākšanai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu