Nesēdi rokas klēpi salicis! Ātri un viegli izpildāmi darbi, kas padarīs tavu mājokli labāku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ksenia Chernaya / Pexels

Par spīti pandēmijai, mūsu platuma grādiem straujiem soļiem sāk pavasaris - šis ir lielisks laiks, lai sagatavotu savu mājokli gada saulainajam laikam ar viegli paveicamiem mājokļa labiekārtošanas darbiem, vēsta portāls "House Beautiful".

Nomaini polsterējumu krēsliem

Ja mājās ir visi nepieciešamie materiāli, izmanto brīvo laiku vecu krēslu atjaunošanai.

Nokrāso drēbju skapja vai kumodes durvis vai atvilktnes

Daudziem pagrabos vai garāžās stāv lakas vai krāsas - tās beidzot vari likt lietā un pārkrāsot kādu pavecāku skapi vai kumodi, tādējādi atsvaidzinot interjeru.

Pavairo augus ar spraudeņiem

Šim darbam nebūs nepieciešami īpaši piederumi - vienkārši saber vecajos podiņos augsni un iestādi tajos citu telpaugu vai āra augu spraudeņus!

Nomaini durvju rokturus

Mājās palikšanas laiks ir īstais brīdis, kad ir vērts pieķerties darbiem, kuri iepriekš nemitīgi atlikti. Bieži vien tie ir durvju rokturi – jaunie rokturi stāv atvilktnēs vai plauktos un gaida īsto brīdi nomaiņai.

Izmazgā aizkarus

Tīri aizkari acumirklī ir pamanāmi! Noņem netīros aizkarus, liec veļasmašīnā, tad kar atpakaļ un ļauj izžūt. Atšķirība būs labi redzama.

Atjauno vecu tehniku

Vecas trauku mašīnas, ledusskapji vai mikroviļņu krāsnis nav pievilcīgs dekors virtuvei. Tomēr tās var glābt ar līmplēvēm. Tās var pasūtīt tepat Latvijā ar piegādi uz mājām. Pārlīmē vecās tehnikas ārējo virsmu, tādējādi iegūstot svaigu izskatu, kas padarīs virtuvi pievilcīgāku.

Atjauno vecus plauktus

Izmanto pārpalikušo dāvanu papīru, krāsu vai pat līmplēvi, un liec to lietā plauktu atjaunošanai.

Piekarini fotogrāfijas

Lai piekarinātu fotogrāfijas pie sienām, nebūs nepieciešami īpaši materiāli - pietiks ar džutas auklu un dažiem dekoratīviem knaģiem. Ja vēl var iet uz lielveikalu - lielākajos pārtikas veikalos ir iegādājami glīti fotorāmīši dažādos izmēros. Saliec tajos izdrukātus fotoattēlus vai interneta vietnēs atrastus zīmējumus, gleznu reprodukcijas vai vizualizācijas.

Sakārto garšvielu plauktiņu

Beidzot ir pienācis laiks ieviest kārtību garšvielu nodalījumā. Pārber garšvielas nelielās burciņās - tādā veidā garšvielas varēsi uzturēt svaigas ilgāk, turklāt pasargāsi no pārtikas kodēm. Garšvielu burciņas marķē ar īpašām uzlīmēm vai  uzraksti garšvielu nosaukumu ar marķieri.

Organizē lādētājus un citus vadus

Novērs vadu haosu, sakārtojot tos - vadus vari nodalīt ar saspraudēm un dokumentu knaģiem - saloki vadus un nostiprini tos ar saspraudi. Lādētāju galus piestiprini pie galda ar dokumentu saspraudi, tādējādi nepazaudējot tos un neļaujot tiem mētāties uz grīdas.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu