Sieviete iztērē desmit tūkstošus ASV dolāru, lai glābtu savu dvēseles radinieku - vistu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Seleta Nothnagel/Facebook.com

Dažkārt cilvēka mīlestība pret savu mīluli var pārvarēt jebkuru šķērsli. Seletai Notnagelei no ASV viņas divus gadus vecā vista vārdā Blū ir vissvarīgākā. Viņa ne tikai baro to ar cilvēku pārtiku, bet arī ļauj gulēt blakus. Tagad viņa ,lai glābtu vistas dzīvību, ir iztērējusi desmit tūkstošus ASV dolāru sirds operācijām un citām procedūrām, vēsta portāls "People".

Notnagele vietējā barības veikalā pamanīja Blū un nopirka to par 12 ASV dolāriem. Kopš tās dienas viņas mīlestība pret vistu ir tikai pieņēmusies spēkā. Atšķirībā no citiem vistu īpašniekiem, viņa izturas pret dzīvnieku ar tādu aprūpi, kas vairāk atbilst cilvēkiem.

Seleta regulāri saģērbj Blū siržu rakstu izšūtā kleitā un pat mazās biksītēs. Seleta un Blū kopā dodas iepirkties uz vietējiem veikaliem. Notnagele baro Blū ar cilvēku pārtiku, piemēram, zemenēm, sieru, arbūzu un smalkmaizītēm.

"Viņa ir lieliska. Viņai ļoti patīk, ja viņu tur. Viņa vienkārši guļ man klēpī, aizver acis un sāk ņurdēt," sacīja Seleta.

Tomēr 2020. gada martā Seletas spalvainais draugs pēkšņi smagi saslima. Putns sāka gulēt vairāk nekā parasti, un tā elpošana bija saspringta, izkrita spalvas. "Viņa nevarēja paelpot. Tas bija biedējoši," atcerējās Seleta. 

Sieviete apmaksāja rentgenstarus, asins analīzes, ultraskaņu un ehokardiogrammas, lai noskaidrotu, kas tieši nav kārtībā.

Galu galā oktobrī veiktie testi apstiprināja, ka Blū bijis iedzimts sirds defekts. Vista cieta no artēriju slimības, kas ļoti kavē sirds attīstību un apkārtējo asinsvadu veselību.

Veterinārārsti arī atklāja, ka divi galvenie asinsvadi, kas ved uz dzīvnieka sirdi, nekad nav pienācīgi aizvērušies. Kopumā Blū būtu nepieciešama ļoti dārga operācija, lai izdzīvotu. Blū slimība nebija atšķirīga no tām, ar kurām slimo, piemēram, suņi un kaķi, taču ārsti tādu operāciju nekad nebija veikuši vistai.

Eksperimentālās operācijas veikšana Notnagelei izmaksātu 4000 ASV dolāru (3294 eiro). Tomēr viņa bija gatava darīt visu, kas vajadzīgs.

"Es teicu savam vīram: "Ja Blū neizdzīvos, tu vari arī izrakt pietiekami lielu bedri, lai ieliktu tur mūs abas." Es vienkārši nezinu, vai bez viņas varu vispār dzīvot, viņa ir mans dvēseles radinieks," sacīja Seleta. 

Operācija notika 10. novembrī. Tā kā vistām nav tādas anatomijas, kas piemērota tradicionālai atklātas sirds operācijai, veterinārārstu kardiologs Braiens Skensens un viņa komanda bija spiesti ievietot katetru caur Blū kaklu, lai nokļūtu viņas sirdī.

Kamēr visi iesaistītie bija noraizējušies par to, ka Blū varētu neizdzīvot, ārstiem viss izdevās, un procedūra ilga tikai 30 minūtes. 12 stundu laikā Blū jau sāka atkopties. 

Lai arī Blū dzīvības glābšanas izmaksas sasniedza aptuveni 10 000 ASV dolāru (8236 eiro), Seleta bija laimīga, ka varēja atkal dalīties priekos ar savu dvēseles radinieku. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu