Bērnija Sandersa mēmes savākušas teju divus miljonus dolāru labdarībai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Bērnija Sandersa ikoniskais foto no ASV prezidenta Džo Baidena inaugurācijas ir "uzspridzinājis" internetu visā pasaulē. Uzjautrinošās mēmes nepilnas nedēļas laikā ir palīdzējušas savākt 1 800 000 miljonus dolāru labdarībai, vēstī ziņu aģentūra AP.

Dāsnā summa nāk no pārdotajiem suvenīriem, kur attēlots Sanderss, sēžam sakrustotām kājām un rokām uz krūtīm, tērpies brūnā parkā un adītos vilnas dūraiņos.

Sanderss savā kampaņas vietnē ievietoja vairākus t-kreklu modeļus un uzlīmes ar tā saukto "priekšsēdētāju Sandersu", un pirmie suvenīri tika izpārdoti pirmo 30 minūšu laikā.

Viņš teica, ka nākamajās dienās tika papildināts preču klāsts, bet dažu dienu laikā arī tas tika izpirktas.

"Mūs un Džeinu pārsteidza viss radošums, ko pagājušajā nedēļā parādīja tik daudz cilvēku, un mēs priecājamies, ka varam izmantot manu interneta slavu, lai palīdzētu citiem," raksta Sanderss.

"Bet pat šī naudas summa neaizstāj Kongresa rīcību, un es darīšu visu iespējamo Vašingtonā, lai pārliecinātos, ka strādājošie cilvēki Vermontā un visā valstī saņem nepieciešamo palīdzību vissmagākās krīzes vidū, kur pašlaik atrodamies, kopš lielās depresijas."

Bērnija Sandersa cimdu autore ir otrās klases audzinātāja skolā Vermontā. Džena Elisa cimdus Bērnijam uzdāvināja 2016. gadā, kad ar viņa radinieci vienā privātskolā mācījās Dženas meita. 

Par konkrētajiem cimdiem tiek izrādīta milzīga interese - katru reizi, sievietei atverot savu epastu, tajā esot simtiem jaunu ziņu, taču viņa skaidro, ka ne tikai viņas ikdienas lielāko daļu aizņem skolotājas un mammas loma, taču arī bez tā viņa nespētu radīt 6000 cimdu pāru dienā.

"Ļoti nevēlos nevienu sarūgtināt, taču šis cimdu pāris ir unikāls, tāds ir tikai viens, un ne vienmēr var dabūt visu, ko gribas," sacīja sieviete. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu