Reaģējot uz nesenajiem nemieriem, Krievijas skolās ar jauniešiem runās par protestiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skola Krievijas pilsētā Šadrinskā. Ilustratīvs attēls.
Skola Krievijas pilsētā Šadrinskā. Ilustratīvs attēls. Foto: Eduard Kutygin / TASS

Reaģējot uz skolēnu un studentu aktīvo iesaistīšanos protestos pret opozicionāra Alekseja Navaļnija apcietināšanu, Krievijas skolās tiks ieviests īpašs audzinātāja padomdevēja postenis, šādi cenšoties šo tendenci apslāpēt, otrdien vēstīja Krievijas laikraksts "Kommerstan".

Jau šogad iecere tiks īstenota desmit pilotreģionos, bet 2022.gadā - visos Krievijas reģionos, pavēstīja izglītības ministrs Sergejs Kravcovs.

Studentu un vecāko klašu skolēnu iesaistīšanās opozīcijas mītiņos amatpersonām likusi aizdomāties par to, kā "uzlabot audzināšanas darbu", norāda laikraksts.

Prezidenta administrācijai tuvs avots laikrakstam sacījis, ka protestu tēma un jauniešu piedalīšanās protestos apspriesta "visaugstākajā līmenī", un administrācijas iekšpolitiskais bloks nolēmis aktivizēt "visus esošos projektus saistībā ar šo tēmu".

Audzinātāji padomdevēji runās ar skolēniem par politiku un mītiņiem, norāda laikraksts.

Ministrs par konkursa izsludināšanu uz jaunajiem amatiem runājis dažas dienas pēc 23.janvārī notikušajiem Navaļnija atbalstītāju mītiņiem un šajā sakarībā uzsvēris audzināšanas nozīmi.

Projektam dots nosaukums "Bērnības navigatori".

"Kādā veidā bērni sasniegs uzstādītos mērķus? Kas un kurā brīdī ietekmēs viņu pasaules uzskatu? Kā novērst iespēju, ka uz bērniem tiek atstāta destruktīva ietekme," 27.janvārī uzrunājot Krievijas parlamenta augšpalātas likumdevējus, sacīja ministrs.

Par nepieciešamību aktīvāk pievērsties skolēniem prezidenta administrācijas iekšpolitiskajā blokā sprieduši jau pēc 2017.gada protestiem, kas izraisījās pēc Navaļnija fonda filmas par toreizējo premjerministru Dmitriju Medvedevu.

Tad protestētāju vidū pirmo reizi lielā skaitā parādījās vecāko klašu skolēni.

Kremlim līdz šim ar grūtībām izdodas uzrunāt jaunatni, kas informāciju smeļas viedtālruņu lietotnēs un sociālajos tīklos, nevis Kremļa kontrolētajos masu medijos.

Navaļnijs paļaujas uz tīmekli krietni lielākā mērā nekā citi Krievijas politiķi.

44 gadus vecais opozicionārs valsts televīzijā parādās vien tad, kad stājas tiesas priekšā.

Kā liecina aktīvistu informācija, svētdienas protestos aizturēti 205 nepilngadīgie.

Daudzās Krievijas skolās skolēni brīdināti par protestiem mācību laikā, tomēr tam bijis pretējs efekts.

Kā skaidroja vecāki, daudziem tā bijusi pirmā reize, kad viņi uzzinājuši par Navaļniju, un rezultātā interese tikai palielinājusies.

Krievijas tiesa otrdien Navaļnijam agrāk piespriestā nosacītā cietumsoda vietā noteica reālu cietumsodu.

Sagaidāms, ka, reaģējot uz šo pavērsienu, Krievijā notiks jauni protesti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu