Labsirdības monētas. Ģimene ASV nāk klajā ar unikālu projektu mirušā dēla piemiņai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eliass Naits.
Eliass Naits. Foto: Kindness to Action/Facebook

2018. gada jūnijā Stīvens un Kortnija Naiti saņēma, iespējams, skumjāko telefona zvanu savā dzīvē - negadījumā bojā bija gājis viņu 14 gadus vecais dēls Eliass. Ģimene ir izlēmusi pieminēt savu atvasi ar labiem darbiem, izveidojot bezpelņas organizāciju "Labsirdība darbībā", kas iedvesmo cilvēkus uz nesavtīgām rīcībām, vēsta portāls "People".

Eliass bijis vasaras nometnē Džordžijas štatā - tonakt bija izveidojies pamatīgs negaiss, kas nogāzis koku uz zēna telts. Stīvens Naits medijiem ir atklājis, ka pirms nāves viņa dēļs strādāja pie skautu projekta, kura galvenais fokuss bijis tieši labsirdīgu rīcību veikšana.

Zēna tēvs stāstījis, ka Eliasam ļoti svarīga ir bijusi iejūtīga attieksme pret līdzcilvēkiem, ko izsaka arī viena no puiša iemīļotākajām frāzēm: "Lai ko tu darītu, sāc ar labsirdību, un arī beigās viss būs kārtībā". 

"Mūsu sērās un grūtībās mēs lūdzām Eliasa paaudzei savu labsirdību izrādīt darbos - tās ir divas lietas, kas nevar pastāvēt viena bez otras," zēna tēvs minējis dēla bērēs.

Naitu ģimenes bezpelņas organizācija nesen ir uzsākusi jaunu projektu - "Labsirdības monētas", kas iedrošina un pamudina cilvēkus visā pasaulē rīkoties ar sirsnību un iejūtību.

"Šīs ir "izaicinājuma menētas", kuras izveidojām Eliasa piemiņai. To vērtība slēpjas apstāklī, ka šo "valūtu" nav iespējams vinnēt vai iegūt citos tradicionālos veidos - to piešķir cilvēkiem, kas veic labsirdības motivētus darbus. Mēs vēlamies cildināt cilvēkus, kas savā ikdienā cenšas padarīt pasauli labāku," stāstījis Stīvens Naits.

Katrai monētai ir unikāls sērijas numurs, kuru ir iespējams reģistrēt organizācijas mājaslapā ar labā darba aprakstu. Pašlaik "apgrozījumā" ir pieci tūkstoši monētu, uz kurām ir iegravēta Elisasa īpašā frāze.

"Mēs lūdzam nominēt savus līdzcilvēkus, kuri nodarbojas ar labiem darbiem un ir pelnījuši šādu monētu - tā mēs varam izveidot "labsirdības vēstnieku" tīklu visā pasaulē," teicis Naits, atklājot, ka bezpelņas organizācija vēlas "izmantot jaunākās paaudzes radošo enerģiju", lai nākotnē realizētu arī citus projektus.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu