Zaudējumi valsts budžetam vairāk nekā 58 000 eiro apmērā. VID lūdz sākt kriminālvajāšanu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas būvniecības uzņēmumā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde janvārī Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi kriminālprocesu pret trim personām par būvniecības nozares uzņēmumā veiktu grāmatvedības uzskaitē neuzrādītas darba samaksas izmaksu būtiskā apmērā un izvairīšanos no nodokļu nomaksas, aģentūru LETA informēja VID.

Kriminālprocess sākts 2020. gada maijā. Kriminālprocesa laikā 2020. gada jūnijā veiktas 10 kratīšanas iesaistītā uzņēmuma telpās, būvniecības objektos un personu dzīvesvietās.

Kratīšanu laikā atrasta un izņemta skaidra nauda vairāk nekā 15 000 eiro apmērā, kas bija paredzēta aplokšņu algu izmaksai, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka laika posmā no 2019.gada janvāra līdz 2020. gada jūnijam uzņēmuma darbiniekiem izmaksāta grāmatvedības uzskaitē neuzrādīta darba samaksa vairāk nekā 106 000 eiro apmērā, nenomaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, tādējādi nodarot mantisko zaudējumu valsts budžetam vairāk nekā 58 000 eiro apmērā.

Kriminālprocess šogad janvārī nosūtīts kriminālvajāšanas sākšanai pēc Krimināllikuma 2171. pantā un 218. panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm. Kriminālvajāšanu lūgts sākt pret trim personām.

Atbilstoši Kriminālprocesa likuma 19. pantam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu