Ļoti rets fenomens - superfetācija. Sieviete Lielbritānijā paliek stāvoklī divreiz trīs nedēļu laikā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: freestocks/Unsplash

39 gadus vecā Rebeka Robertsa ir piedzīvojusi pagalam neparastu ģimenes pieaugumu - sieviete palikusi stāvoklī trīs nedēļas pēc pirmā bērna ieņemšanas, vēsta portāls "Daily Mail".

39 gadus vecā Rebeka Robertsa atklājusi, ka ieņēmusi savu meitu, Rozāliju, brīdī, kad viņa jau iznēsāja savu dēlu Noasu.

"Es pat nezināju, ir iespējams palikt stāvoklī mirklī, kad jau esi stāvoklī," atzinusi sieviete. "Dvīņi" nākuši pasaulē 2020. gada septembrī, 33 nedēļas pirms paredzētā laika. Robertsai ir nācies veikt ķeizargriezienu Rozālijas nabassaites problēmu dēļ.

Pēc piedzimšanas Noa svēris divus kilogramus, bet viņa māsa - tikai 1,2 kilogramus. Rozālija divarpus mēnešus pēc nākšanas pasaulē atradās slimnīcā ārstu uzraudzībā, taču nu atrodas ģimenes apgādībā un jūtas labi.

Ārsti uzskata, ka dubulto grūtniecību, ko sauc par superfetāciju, varēja izraisīt Rebekas lietotās auglības uzlabošanas zāles.

Tiek atzīmēts, ka superfetācija notiek ārkārtīgi reti - "Daily Mail" min, ka pasaulē ir reģistrēts tikai apmēram ducis šādu gadījumu.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu