Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Zemākas cenas un atļautas vien īpašas pozas. Kā Covid-19 pandēmijas laikā dažādās valstīs klājas seksa industrijai? (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Tero Vesalainen/Shutterstock.com

Mēs jau labi zinām par Covid-19 ietekmi uz tūrisma, restorānu un izklaides nozari, bet kas notiek seksa industrijā? Katrā valstī situācija ir atšķirīga, un vislabāk to iespējams kontrolēt tajās valstīs, kur prostitūcija tiek regulēta valsts līmenī.

Igaunija

Igaunijas vīrieši cer, ka vīruss ieviesīs cenu korekcijas. Lai gan prostitūcija un intīmo pakalpojumu sniegšana Igaunijā ir likumīga tādā nozīmē, ka sieviete var pārdot savu ķermeni, organizēta prostitūcija ir aizliegta. Tāpēc ir grūti iegūt skaidru priekšstatu par Igaunijas seksa industrijā notiekošo.

"Varbūt Covid-19 izraisīs cenu korekcijas mūsu tirgū," atklāja kāds pakalpojumu izmantotājs. Citi domā, ka pandēmija jau ir sākusi pazemināt cenas, taču gaida, ka tās vēl vairāk kritīsies. 

"Ir skumji, ka Covid-19 traucē ceļot. Pretējā gadījumā es dotos tikai uz citām valstīm pēc šiem pakalpojumiem," atklāja kāds vīrietis. Viņš piebilda, ka Igaunijā par tādu pašu cenu nevar iegūt pat pusi no ārzemēs piedāvātā.

Klienti pamanīja seksa pakalpojumu cenu kritumu jau martā. Ir arī tādi, kuri domā, ka Covid-19 izraisītā situācija pievilinās vairāk sieviešu seksa tirgū, kuras vēlētos pārdot savu ķermeni.

Mēģinot pielāgoties ārkārtas situācijai, daži seksa darbinieki ir pārgājuši uz internetu, lai sniegtu intīmos pakalpojumus attālināti. Kāds cits igauņu vīrietis uzskata, ka tiešsaistes seksa pakalpojumi nav salīdzināmi ar reālo dzīvi.

Ir arī daži, kas pandēmijas laikā ir nolēmuši atpūsties no seksa un citu intīmo pakalpojumu izmantošanas. Tomēr nav iespējams droši pateikt, vai sievietes, kas nodarbojas ar intīmo pakalpojumu sniegšanu, veic vīrusa izplatīšanās profilaksi. Vairumā gadījumu reklāmās nav neviena vārda par Covid-19, taču daži ir pacentušies to pieminēt.

"Cilvēki ar simptomiem netiek pieņemti! Mēs esam veseli un paliksim veseli. Ja jūs esat slims, jums ir iesnas vai klepus, lūdzu, nenāciet!" rakstīts kādā sludinājumā. 

Vācija

Vācijā uz sešiem mēnešiem tika apturēta intīmo pakalpojumu sniegšana Covid-19 izplatīšanās novēršanai. Aizliegums beidzās pagājušā gada septembrī. Kopš tā sākuma 2020. gada martā seksa darbinieki ir vairākkārt protestējuši pret valsts aizliegumu.

Viņi savu nostāju pamato ar to, ka, piemēram, uz masāžas pakalpojumu sniedzējiem šāds likums neattiecas, kaut arī viņu pakalpojumi ir līdzīgi intīmiem pakalpojumiem.

Seksa pakalpojumu ierobežojumi tika atviegloti, līdztekus vietām, kur cilvēkiem ir ciešs fizisks kontakts, piemēram, trenažieru zālē. Tomēr daudzi seksa darbinieki nepārdzīvoja krīzi. Pēc sešu mēnešu pārtraukuma Eiropas lielākais bordelis Ķelnē bankrotēja.

Šveice

Pēc pirmā vīrusa viļņa Šveicē prostitūtām 2020. gada jūnijā tika atļauts atkal strādāt. Paralēli šim lēmumam tika aizliegti daudzi sporta veidi, kur cilvēkiem ilgu laiku jābūt tuvu viens otram. Valsts lēmumi par seksa pakalpojumiem ietekmējuši gandrīz 20 000 cilvēku, kas strādā šajā jomā Šveicē.

Tāpat kā daudzās citās jomās, ārkārtas situācija pārtrauca gandrīz visus ienākumus seksa pakalpojumu sniedzējiem.

Nīderlande

Aizliegumu beigas nenozīmē raižu beigas. Piemēram, Nīderlandē lielākā daļa klientu ir tūristi, kuru šobrīd ir maz.

Kamēr sabiedriskās vietās ikvienam ir jālieto maskas, jāietur divu metru distance un jādezinficē rokas, seksa darbiniekiem un viņu klientiem ir jāievēro nedaudz atšķirīgi noteikumi.

Kaut arī maskas holandiešu seksa darbiniekiem nav obligātas, viņiem jāizvairās no klientu skūpstīšanas. Telpas tiek dezinficētas pēc katra klienta. Turklāt ieteicams izvairīties no seksa pozām, kurās partneru sejas ir cieši blakus.

Lielbritānija

Lielākā daļa Lielbritānijas seksa darbinieku strādā klātienē, sniedzot seksuālus pakalpojumus, tostarp seksu mājās vai kādā citā vietā, piemēram, bordelī, salonā vai viesnīcā. Citi strādā, izmantojot tālruņus, tiešsaistē vai veido videoklipus pēc pasūtījuma. 

Daži ir veiksmīgi uzņēmēji, kuri vada savas tīmekļa vietnes, darbojas no īpašām telpām, reģistrējušies kā pašnodarbinātie un maksā nodokļus.

Indija

Indijā ir mēģināts palielināt izpratni par telpu sanitāro stāvokli, kā arī ieviesti jauninājumi, piemēram, virtuāli klientu apkalpošanas veidi, taču tas Indijas seksa industrijas darbiniekiem nav izdevīgākais veids, kā strādāt. 

Sieviešu bordeļi visā valstī ir informēti par sanitārā aspekta nepieciešamību un klientu apkalpošanu ar minimālu fizisku kontaktu, taču klientu gandrīz tikpat kā nav. Lielākā daļa aizbraukuši jau pirmajā pandēmijas vilnī, un tie, kas palikuši, baidās inficēties ar vīrusu.

Kenija

Kenijā pandēmija ir iedzinusi seksa tirdzniecību pazemē un padarījusi to bīstamāku šīs industrijas darbiniekiem. Tie, kas apkalpo klientus uz ielas, parkos vai kur citur, ir piedzīvojuši seksuālu vardarbību un piespiedu sakarus.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu