Lietuvā jaunnedēļ darbu sāks frizētavas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Frizētava.
Frizētava. Foto: wideonet/Shutterstock.com

Lietuvā no nākamās nedēļas darbu varēs atsākt nepārtikas preču veikali, kuriem ir atsevišķa ieeja no āra, kā arī frizētavas un skaistumkopšanas saloni, trešdien nolēmusi valdība.

"Šodien mūsu uzdevums ir izkustēties no vietas un paraudzīties, kā mums veiksies," norādījusi premjerministre Ingrīda Šimonīte.

Veikaliem, frizētavām un citiem individuālo pakalpojumu sniedzējiem būs vienam klientam jānodrošina vismaz 20 kvadrātmetru platība vai arī vienlaikus drīkstēs apkalpot tikai vienu klientu.

Tirgoties būs atļauts tiem veikaliem, kuru platība nepārsniedz 300 kvadrātmetrus un kuriem ir vai nu ieeja no āra vai atsevišķa ieeja, kuru izmanto vienīgi šā veikala apmeklētāji.

Valdība noraidījusi Lietuvas tirdzniecības uzņēmumu asociācijas vadītājas Rūtas Vaiņienes lūgumu palielināt atļauto tirdzniecības platību līdz 500 kvadrātmetriem.

Darbu varēs atsākt ziedu veikali, kā arī būs atļauti individuālie pakalpojumi, kuru sniegšana neaizņem ilgāk par 15 minūtēm un kuru laikā kontaktējas tikai viens pakalpojuma sniedzējs un viens pakalpojuma saņēmējs.

Ar valdības lēmumu atļauta arī tirdzniecība ārā no nestacionārām tirdzniecības vietām.

Stingros pārvietošanās un pulcēšanās ierobežojumus valdība nav atcēlusi.

Veselības ministrs Arūns Duļķis norādījis, ka cilvēkiem, kuri nākamnedēļ atgriezīsies savās darba vietās, jau nodrošināta iespēja veikt Covid-19 testus.

Kā ziņots, karantīna Lietuvā tika izsludināta novembra sākumā, bet decembra vidū valdība to pagarināja, nosakot vēl stingrākas prasības. Šai laikā slēgta liela daļa veikalu un apturēta daudzu pakalpojumu sniegšana, stingri ierobežota cilvēku pulcēšanās, bet pārvietošanās starp pašvaldībām atļauta tikai īpašas nepieciešamības gadījumos.

Pagājušajā nedēļā valdība nolēma karantīnu pagarināt līdz marta sākumam, vienlaikus paredzot regulāri pārskatīt ierobežojumu atvieglošanu.

Tirgotāji un skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēji uz atvieglojumiem cerēja jau pagājušajā nedēļā, bet valdība šo jautājumu nolēma neizskatīt, jo, kā skaidroja premjere, vēlams, lai visu attiecīgo lēmumu pakete tiktu pieņemta "vairāk vai mazāk vienlaikus".

Pagājušajā nedēļā valdība gan atļāva atsākt darbu slēpošanas centriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu