Priekšlikums par 200 eiro atbalstu pensionāriem un invaliditātes pensiju saņēmējiem koalīcijā pagaidām atbalstu negūst (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda. Ilustratīvs attēls
Nauda. Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Priekšlikums par 200 eiro atbalstu arī pensionāriem un invaliditātes pensiju saņēmējiem, kā arī personām, kuras saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, pirmdienas koalīcijas Sadarbības sanāksmes sēdē neguva atbalstu, mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstīja labklājības ministre Ramona Petraviča (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV).

Tomēr ministre atzīmē, ka neplāno atkāpties no priekšlikuma, solot par to diskutēt dažādos līmeņos.

Ministre "Twitter" pauda, ka šāds atbalsts vajadzīgs, jo seniori ir cilvēki, kas "cīnījās par Latvijas neatkarību". Tāpat ministre argumentēja, ka šim atbalstam nepieciešamie aptuveni 100 miljoni eiro ir mazāk nekā 250 miljonu eiro atbalsts, ko valdība iepriekš piešķīrusi nacionālajai lidsabiedrībai "airBaltic".

Jau ziņots, ka šodienas valdības koalīcijas Sadarbības sanāksmes sēdē panākta vienošanās par citu atbalstu, kas paredzēts 500 eiro apmērā ģimenēm par katru bērnu, noskaidroja aģentūra LETA.

Panāktā vienošanās paredz, ka katram Latvijas bērnam tiks izmaksāts īpašs atbalsts 500 eiro apmērā.

Pēc Finanšu ministrijas aplēsēm, vienreizēja pabalsta izmaksas 500 eiro apmērā par katru bērnu budžetam izmaksās 179 miljonus eiro. Šim aprēķinam par pamatu ņemti statistikas dati, kas liecina, ka patlaban valstī ir aptuveni 358 000 nepilngadīgu personu. Precīzākus aprēķinus vēl sniegs Labklājības ministrija.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu