Pavļuts: Pāragri runāt par mazo klašu klātienes mācībām un skaistumkopšanas nozares darbības atsākšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daniels Pavļuts.
Daniels Pavļuts. Foto: Evija Trifanova/LETA

Patlaban ir pāragri runāt par mazo klašu klātienes mācībām un skaistumkopšanas nozares darbības atsākšanu, otrdien valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Ministru kabinets otrdien lemj par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumu attiecībā uz atšķirīgu pieeju izglītības jomā, kā arī Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu jau no nākamās nedēļas atļaut strādāt atsevišķiem skaistumkopšanas nozares pakalpojumu sniedzējiem.

Lemjot par izmaiņām ierobežojumos, Pavļuts aicināja ievērot tā dēvēto "luksofora principu", kas nosaka četras epidemioloģisko rādītāju grupas, atbilstoši kurām tiek noteikti ierobežojumi. Pēc ministra teiktā, patlaban nav pamata, lai runātu par straujām izmaiņām ierobežojumos izglītības un skaistumkopšanas jomās.

Pavļuts aicināja par šiem jautājumiem atkārtoti runāt 1.martā, jo līdz tam ministrijas varētu vienoties par detaļām - kā rīkoties, ja epidemioloģiskā situācija stabilizējas.

Pēc Pavļuta teiktā, Veselības ministrija ir gatava apspriest tā dēvēto drošo pašvaldību sarakstu, kurās varētu atļaut mazākajām klasēm mācīties klātienē, proti, tas būtu atļauts, ja konkrētajā pašvaldībā 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 ir zemāka par 200 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Ministrs piebilda, ka Veselības ministrija neatbalsta IZM priekšlikumu noteikt, ka klātienes mācības mazajām klasēm būtu atļaujamas, ja pašvaldībā 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 ir zemāka par 400 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Domājot par turpmāk gaidāmajām diskusijām par jomām, kurās plānots rosināt pārskatīt ierobežojumus, Pavļuts piedāvāja ministriem definēt prioritārās nozares un nosacījumus, kā tajās mīkstināt ierobežojumus gadījumā, ja uzlabojas epidemioloģiskā situācija. 

Vienlaikus veselības ministrs atkārtoti aicināja lēmumu pieņemšanās pieturēties pie "luksofora principa".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu