"Kad uzzināju, gribējās raudāt." Ščerbatihs par Kohas aiziešanu no svarcelšanas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Viktors Ščerbatihs
Viktors Ščerbatihs Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas svarcelšanas federācijas (LSF) prezidents Viktors Ščerbatihs sarunā ar izdevumu "Ieva" dalījās ar savām pārdomām par bijušās sportistes Rebekas Kohas lēmumu aiziet no svarcelšanas.

Aizvadītā gada vasarā Rebeka Koha pārsteidza Latvijas sporta sabiedrību, vien 22 gadu vecumā paziņojot par aiziešanu no profesionālā sporta.

Ščerbatihs sarunas laikā neslēpa, ka par šo paziņojumu bijis ļoti pārsteigts.

"Teikšu godīgi - tas bija šoks. Kad uzzināju, ka viņa aizgājusi no sporta, gribējās raudāt. Jā, ar Rebeku ik pa laikam bija problēmas - viņa šad tad neievēroja režīmu, padusmojās, bet ka viņa vienkārši aizies... To ne es, ne viņas treneris Eduards Andruškevičs nevarējām iedomāties. Ne jau Rebeka," norādīja bijušais svarcēlājs.

Ščerbatihs līdzīgi Kohas treneris Eduards Andruškevičs norādīja, ka sportiste pirms paziņojuma par karjeras noslēgšanu ir sūdzējusies par sāpēm ceļgalos. Tomēr Ščerbatihs norādīja, ka pēdējā laikā ceļgalu sāpes vairs neesot bijusi problēma. Viņaprāt, karjeras noslēgšanas iemesls bijis pavisam vienkāršs - nevēlēšanās turpināt nodarboties ar sportu.

"Nē, musulmaņu ticībai ar to nav nekādas saistības. Cilvēks negribēja trenēties, novēla vainu uz ceļiem, un viss," ticības maiņu kā iespējamo karjeras noslēgšanas iemeslu izslēdza bijušais sportists.

Ščerbatihs arī neslēpa, ka jūt aizvainojumu par sportistes pieņemto lēmumu, jo, viņaprāt, sportists var būt tik spēcīgs, cik labs ir viņa treneris. Bijušais svarcēlājs skaidroja, ka Andruškevičs ir strādājis bez brīvdienām, lai Koha varētu sasniegt sporta virsotnes.

Bijušais svarcēlājs uzsvēra, ka sportiskās virsotnes Kohai vēl bijušas tikai priekšā, jo, viņaprāt, svarcēlājai Eiropā pretinieču viņai neesot un augstākā kaluma godalgas viņas kaklā tiktu kārtas jau pagājušajā gadā.

Augustā, kad svarcēlāja paziņoja par karjeras noslēgšanu, portāls viņas treneris Eduards Andruškevičs sarunā ar portālu "Apollo" arī atzina, ka sportiste vēl bija labā fiziskā formā.

"Viņa zina, kas ir liela slodze un darbs, lai gatavotos Olimpiādei. Šoreiz viņa bija gatava. Vēl marta mēnesī viņa Latvijas čempionātā parādīja diezgan labus rezultātus. Kā ir, tā ir. Varbūt vēl vienu gadu gaidīt [līdz olimpiskajām spēlēm] bija par daudz, jo sākas arī privātā dzīve," norādīja speciālists.

2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Koha izcīnīja 4. vietu. Bija gaidāms, ka arī nākamgad Tokijā paredzētajā Olimpiādē viņa varētu būt viena no medaļu pretendentēm.

Koha ir divkārtēja Eiropas čempione svarcelšanā (2018. un 2019. gadā), pa reizei izcīnījusi arī sudraba un bronzas medaļas kontinenta meistarsacīkstēs. Savukārt pasaules čempionātos viņai ir divas bronzas godalgas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu