94 gadus veca multimiljonāre ASV vērsusies pret mazdēliem, kuri izsaimniekojuši viņas bagātību (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Roman Synkevych/Unsplash

94 gadus vecā multimiljonāre Beverlija Šotensteina no Floridas štata ASV ir vērsusies pret saviem mazdēliem, kuri gadiem ilgi dažādu mahināciju rezultātā ir tērējuši kundzes bagātību, vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg".

Seniore, kura ievērojamo finansiālo stāvokli ir ieguvusi pateicoties vairāk nekā simts gadus senajam ģimenes biznesam, pirms aptuveni 15 gadiem ir uzticējusi saviem mazdēliem, 39 gadus vecajam Evanam un 33 gadus vecajam Avi, rūpēties par viņas bankas kontu stāvokli.

Vīriešiem no vecmāmiņas bagātības izdevies piesavināties aptuveni 80 miljonus ASV dolāru. Viņu mahinācijas atklājuši Beverlijas advokāti - juristi noskaidrojuši, ka mazdēli vecmāmiņas vārdā ir veikuši riskantus darījumus un ieguldījumus dažādos finanšu instrumentos.

Evans un Avi tāpat nesankcionēti veikuši dažādus darījumus, kuriem ir bijis nepieciešams viņu vecmāmiņas apstiprinājums, lai gūtu lielāku komisijas peļņu. Šotensteini tāpat apsūdzēti par viena miljona ASV dolāru izkrāpšanu no vecmāmiņas kredītkartes un vismaz viena finanšu dokumenta viltošanu.

Seniore, kura bija sākusi turēt aizdomās savu mazdēlus, gadu glabājusi dienasgrāmatu, kurā fiksējusi katru aizdomīgo mazdēlu finansiālo darbību, līdz, visbeidzot, vērsusies tiesā.

Miljonārei izdevies pie kriminālatbildības saukt arī banku, kurā strādāja viņas mazbērni - finanšu iestāde ir viņiem palīdzējusi veikt aizdomīgās darbības un nav iejaukusies. Banka mēģinājusi atturēties no skandāla, atlaižot Evanu un Avi, un paziņojot, ka tam nav nekāda sakara ar notikušo.

"Šie puiši no maniem līdzekļiem ir sev nopelnījuši diezgan daudz naudas," sacījusi Beverlija.

Finanšu šķīrējtiesa likusi apsūdzētajiem Beverlijai Šotšteinai kopumā smaksāt 19 miljonus dolāru par zaudējumiem un juridiskajiem pakalpojumiem, savukārt prasītājas advokāti pieprasījuši kompensāciju 69 miljonu ASV dolāru apmērā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu