Izglītības, kultūras un sporta departaments gatavs izvērtēt kāda Rīgas bērnudārza atteikumu pieņemt darbā vīrieti (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bērnudārzs. Ilustratīvs foto.
Bērnudārzs. Ilustratīvs foto. Foto: Zane Bitere / LETA

Galvaspilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departaments ir gatavs izvērtēt kāda Rīgas bērnudārza atteikumu pieņemt darbā vīrieti, aģentūru LETA informēja departamenta komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Reaģējot uz sociālajos tīklos izskanējušajiem pārmetumiem kādai Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes vadītājai, ka tā atteikusies pieņemt darbā par audzinātāja palīgu vīrieti, konkrētā persona aicināta vērsties departamentā.

"Tikai noskaidrojot konkrētu iestādi, varam izvērtēt iestādes vadītājas rīcību un motīvus šāda lēmuma pieņemšanai," skaidroja Vilde.

Rīgā esot vairākas pirmsskolas izglītības iestādes, kurās darba tiesiskajās attiecībās kā pedagogi, muzikālie un sporta skolotāji ir vīrieši.

Vilde uzsvēra, ka, pieņemot darbā speciālistu, bērnudārza vadītājam ir jāizvērtē potenciālā darbinieka darba pienākumu veikšanai nepieciešamā profesionālā atbilstība - izglītība, kvalifikācija un iepriekšējā pieredze, nevis dzimums.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja "Facebook" lietotājs Krists Sirsniņš, kurš sociālajos tīklos informēja, ka nav pieņemts darbā tikai tādēļ, ka ir vīrietis, viņš pagaidām neplāno vērsties ne tiesībsargājošajās iestādēs, ne Valsts darba inspekcijā.

Viņš atzina, ka ar diskrimināciju saskāries kādā Vecmīlgrāvja dārziņā. Sākotnēji viņš ar izglītības iestādes direktori pārrunājis iespēju pieteikties darbā par audzinātāja palīgu, bet pēc tam uzrakstījis oficiālu iesniegumu. 

Taču sarunā ar iestādes vadītāju viņš sapratis, ka vecāku aizspriedumu dēļ pie šī darba netiks. Pagaidām gan oficiāli atteikumu viņš saņēmis neesot.

Sirsniņš piebilda, ka neesot no tiem cilvēkiem, kuri ar sūdzībām un caur tiesām cenšas panākt savu taisnību. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu