Aptauja: Teju 65% Latvijas iedzīvotāji izjūt negatīvas emocijas ierobežojumu dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: fizkes/shutterstock.com

Teju divas trešdaļas jeb 64% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka visvairāk negatīvo emociju izjūt tirdzniecības un pakalpojumu ierobežojumu dēļ, noskaidrots aptieku tīkla "Apotheka" un tirgus pētījumu aģentūras "Norstat" veiktajā aptaujā.

Tikmēr 42% respondentu norādīja, ka visvairāk negatīvo emociju izraisa pasākumu un aktivitāšu ierobežojumi, savukārt 38%, ka ceļošanas ierobežojumi. Tirdzniecības un pakalpojumu ierobežojumi negatīvās emocijas vienlīdzīgi rada gan sievietēm (65%), gan vīriešiem (62%), turklāt šis rādītājs vienlīdz augsts ir visās vecuma grupās.

Lielāku neapmierinātību ar tirdzniecības un pakalpojumu ierobežojumiem izjūt iedzīvotāji, kuru mēneša ienākumu līmenis ir no 151 līdz 350 eiro - kopumā 78% šo respondentu snieguši šādu atbildi. Savukārt to cilvēku vidū, kuru ienākumi ir lielāki par 1500 eiro mēnesī, 55% pauduši šādu nostāju.

Biežāk jeb 46% gadījumu kā negatīvāko emociju izraisītāju sievietes norādījušas pasākumu un aktivitāšu ierobežojumus, kas ietver privātos un publiskos pasākumus, sportošanu, kultūrvietas, reliģiskas darbības un sabiedrisko ēdināšanu. Vīriešu vidū šis rādītājs ir zemāks - 38%. Tāpat vairāk - kopumā 50% gadījumu - negatīvās emocijas izjūt gados jauni cilvēki no 18 līdz 39 gadu vecumam, bet retāk - 31% gadījumu - seniori no 60 līdz 74 gadiem.

Kopumā 44% aptaujāto vecumā no 40 līdz 59 gadiem norādījuši, ka negatīvas emocijas raisa ceļošanas ierobežojumi. Retāk - 37% gadījumu - šādu nostāju pauduši gados jauni cilvēki vecumā no 18 līdz 29 gadiem. Tāpat negatīvās emocijas par šo ierobežojumu vairāk izjūt cilvēki no Rīgas, kopumā 46% gadījumu paužot šādu atbildi, bet retāk lauku iedzīvotāji, kuri šādu atbildi snieguši 30% gadījumu.

Pētījums veikts sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Norstat" laika posmā no 2. līdz 10.februārim, aptaujājot 1010 respondentus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu