"Kāpēc mūsu mazajā Latvijā ir vienam uz otru tik liels naids?" Armands Šķēle komentē Latvijas basketbola izlases fiasko (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
''VEF Rīga'' spēlētājs Armands Šķēle (nr.22, melns) un "Tsmoki Minsk" spēlētājs Laimonas Kisielius (nr.7, balts) VTB Vienotās līgas spēlē.
''VEF Rīga'' spēlētājs Armands Šķēle (nr.22, melns) un "Tsmoki Minsk" spēlētājs Laimonas Kisielius (nr.7, balts) VTB Vienotās līgas spēlē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Savas domas par Latvijas basketbola izlases netikšanu uz 2022. gada Eiropas čempionātu ir atklājis arī latviešu basketbola leģenda Armands Šķēle.

Latvijas basketbola izlase sestdien piedzīvoja zaudējumu pret Bulgārijas valstsvienību, kas nozīmēja, ka latvieši uz 2022. gada Eiropas čempionātu nedosies. Pirmdien arī tika piedzīvots zaudējums pret Grieķiju, kas nozīmēja, ka Latvija kvalifikācijas ciklu noslēdza ar vienu uzvaru sešos mačos.

Šķēle savā "Facebook" ierakstā norādīja, ka nav vēlējies par notikušo runāt, tomēr, viņaprāt, mums visapkārt esot pārāk daudz negāciju.

"Mīļie draugi, fani un basketbola eksperti, es nesaprotu, kāpēc mūsu mazajā Latvijā ir vienam uz otru tik liels naids? Protams, ka mums bija jatiek uz Eiropas čempi. Protams, ka mums bija jāvinnē bulgāri utt. Bet mums visiem vajag mazliet ievilkt gaisu un padomāt par sevi, nevis itin visā vainot džekus, trenerus un vadību," rakstīja bijušais basketbolists.

Šķēle norādīja, ka galu galā šis tomēr ir tikai sports, kurā rezultātu varēja izmainīt viens lēmums vai spēlētāju maiņa: "Tas ir tikai sports, kur 10 puspliki džeki skrien pa laukumu un met oranžu bumbu."

"Un kas būtu mainījies, ja būtu par pāris punktiem vairāk un mēs uzvarētu? Nebūtu tik daudz dramatizējumu, ka Latvijas basketbols ir miris," rakstīja Šķēle.

Bijušais basketbolists atsauca atmiņā spēlētāja dienas, norādot, ka ļoti labi atceras, kā tas bija, kad basketbola sabiedrība par vainīgo atzina tieši viņu. Tāpat viņš arī piebilda, ka tomēr vajadzētu novērtēt faktu, ka ikdienā varam vērot Latvijas puišus Eiropas basketbola augstākajā līmenī, kā arī Nacionālajā basketbola asociācijā.

"Jā, šoreiz mums nesanāca, taču tās nav beigas. Vienkārši laiks jaunam posmam, kas var kļūt par sākumu kam lielam. Nedomāju, ka pareizākais ir tagad visus tiesāt. Prātīgāk būtu sanākt kā vienai komandai, salikt kopā galvas un "uzcept" jaunu plānu, lai kādu dienu mums būtu medaļas. Un pirmais solis, lai to paveiktu, ir samazināt toni un pārstāt bļaustīties. Tad arī izdomāsim nākamos soļus," nobeigumā norādīja Šķēle.

Latvijas izlase pirmo reizi kopš 1999. gada nespēja kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram. Nākamās vīriešu basketbola izlases spēles ir gaidāmas aptuveni augustā, kad sāksies pirmskvalifikācijas mači gaidāmajai 2023. gad Pasaules kausa izcīņai.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu