Valsts budžetam nodarīts kaitējums 161 000 eiro apmērā. VID nodevis kriminālvajāšanai personu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde februārī Dievidkurzemes prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi kriminālprocesu pret vienu personu par grāmatvedības uzskaitē neuzrādītas darba samaksas izmaksu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja VID.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka kāds ar kravu pārvadājumiem saistīts uzņēmums saimnieciskās darbības laikā no 2016. gada maija līdz 2020. gada martam grāmatvedības reģistros nav uzskaitījis darba algas un ir neoficiāli izmaksājis neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu uzņēmumā strādājošiem darbiniekiem vairāk nekā 200 000 eiro apmērā.

Uzņēmums VID sniedzis nepatiesu informāciju saturošus dokumentus par darba algām, tādējādi nenomaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un neveicot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas. Valsts budžetam nodarītais kaitējums ir vairāk nekā 161 000 eiro apmērā.

Mantisko jautājumu nodrošināšanai ir uzlikti aresti nekustamajam īpašumiem ar kopējo tirgus vērtību vairāk nekā 166 000 eiro apmērā.

Kriminālprocess 2021.gada janvārī nosūtīts kriminālvajāšanas sākšanai pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 217.1 pantā un 218.pantā par darba samaksas noteikumu pārkāpšanu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā. Kriminālvajāšanu lūgts sākt pret vienu personu.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu