"Sāpes izraisīja brilles!" Sieviete Lielbritānijā kļūdas dēļ samazina savu krūšu izmēru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Christian Wiediger/Unsplash

74 gadus vecā Barbara Smita, kura strādā par sekretāri kādā medicīnas uzņēmumā Lielbritānijā, ilgstoši ir mocījusies ar ķermeņa augšdaļas sāpēm un pat veikusi krūšu samazināšanas operāciju, lai noņemtu slodzi no saviem pleciem un kakla, līdz atklājusi, ka pie vainas ir bijušas viņas brilles, vēsta portāls "Daily Mail".

Smita sešus gadus nav spējusi noskaidrot pastāvīgo plecu un kakla sāpju cēloni - sieviete vērsusies pie dažādiem speciālistiem un veikusi vairākus ārstēšanas kursus, pat piekrītot samazināt krūtis. Galu galā izrādījies, ka sāpes ir izraisījusi nepareiza stāja multifokālo briļļu lēcu dēļ. 

Sieviete darbā daudz laika sēdējusi pie datora ekrāna - dažkārt viņa dienā šādi ir pavadījusi pat 12 stundas. Laika gaitā Smita konstatējusi, ka kakla apakšējā daļā parādījies stīvums, kas vēlāk izplatījies uz pleciem. Vēl pēc kāda laika sieviete sapratusi, ka pat visparastākās kustības viņai sagādā asas sāpes.

"Es nevarēju pagriezties, lai kādam atbildētu - man bija jāpagriežas ar visu ķermeni grozāmajā krēslā, lai uzlūkotu savu sarunbiedru. Asas sāpes sagādāja pat pieliekšanās, lai ieskatītos cepeškrāsnī vai pārbaudītu mašīnas atpakaļskata spoguli," sacījusi Barbara.

Ārsts sievietei atklājis artrītu un izrakstījis medikamentus, taču tie nav uzlabojuši Smitas stāvokli.

Sāpju cēlonis palika nezināms, līdz sieviete devās pie oftalmologa, lai pārbaudītu redzi. Pamanījis, ka pacientei ir sāpīgi pārvietoties, ārsts pēkšņi jautājis, vai viņa nēsā multifokālās briļļu lēcas.

"Kad atbildēju apstiprinoši, viņš atklāja, ka šis lēcu tips var radīt spēcīgu diskomfortu - es pastāvīgi kustināju kaklu, lai labi saredzētu ekrānu, kas daudzu gadu laikā noveda pie traucējumiem. Multifokālās lēcas esmu nēsājusi aptuveni 20 gadus un man šķita neticami, ka tik smalkas kustības var būt šādu sāpju cēlonis," atzinusi Smita.

Pēc ārsta uzklausīšanas sieviete nopirkusi brilles ar lēcām, kas pielāgotas darbam pie datora un sāpes, kas viņu mocīja gadiem ilgi, pamazām ir mitējušās - pēc četriem mēnešiem sieviete atveseļojusies pilnībā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu